Μπορεί να χρειάστηκαν 43 χρόνια για να καταφέρει η Apple να διαθέτει χρηματιστηριακή αξία 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, όμως η αμερικανική εταιρεία χρειάστηκε μόλις 24 μήνες για να διπλασιάσει το ποσό αυτό.

Σήμερα, η μετοχή της Apple ξεπέρασε το ποσό των 467 δολαρίων, με τη συνολική της αξία να ξεπερνά με τη σειρά της τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, μια επίδοση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από αμερικανική εταιρεία. Η εκρηκτική αύξηση στην αξία των 4,275,634,000 μετοχών της εταιρείας ειδικά τον τελευταίο χρόνο και εν μέσω πανδημίας είναι σίγουρα εντυπωσιακή, αναλογιζόμενοι μάλιστα ότι η συνολική αξία της εταιρείας έφτανε το 1.5 τρις πριν μόλις 2 μήνες.

Ήδη η Apple έχει ανακοινώσει το split της μετοχής στα τέλη αυτού του μήνα σε αναλογία μία προς τέσσερις έτσι ώστε η αξία της μετοχής να «πέσει» περίπου στα 100 δολάρια και να είναι πιο προσιτή σε περισσότερο κόσμο, έχοντας τέσσερις φορές περισσότερες να διατίθενται στην αγορά χωρίς να επηρεάζεται η χρηματιστηριακή της αξία. Παρόμοια κίνηση είχε πραγματοποιηθεί και το 2014 με αναλογία μία προς 7 μετοχές, με την αξία της μετοχής το διάστημα εκείνο να ξεπερνά τα 600 δολάρια.

image.png.a4f55bacdc4dfbb68ad0d973e0ce69ad.png

Κύριοι λόγοι για τις επιδόσεις της Apple αποτελούν αρχικά τα τεράστια καθαρά κέρδη που παρουσιάζει η εταιρεία σε κάθε οικονομικό τρίμηνο απόρροια των τεράστιων πωλήσεων του τεχνολογικού κολοσσού αλλά και η συνολική εμπιστοσύνη των επενδυτών στις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες του χώρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και άλλες κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες με παγκόσμια παρουσία όπως η Microsoft και η Amazon, αναμένεται σύμφωνα με προβλέψεις να ακολουθήσουν την Apple ξεπερνώντας και αυτές το φράγμα των 2 τρις. χρηματιστηριακής αξίας.

  • Like 3