Επίσης, εργάζεται και σε μία δεύτερη συσκευή που θα μοιάζει ενδεχομένως στο iPad και θα φέρει λειτουργίες έξυπνης βοηθού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg, η Apple εργάζεται σε κάποιες νέες επιλογές για να επανασυστηθεί στο κοινό που χρησιμοποιεί smart gadgets στο σπίτι. Η πρώτη από αυτές είναι ένας συνδυασμός του Apple TV με ηχείο HomePod και μια ενσωματωμένη κάμερα για συνομιλίες μέσω βίντεο. Επίσης, λέγεται ότι αναπτύσσει και ένα έξυπνο ηχείο που θα συνδυάζει ένα HomePod και ένα iPad, παρέχοντας κάτι παρόμοιο με το Echo Show της Amazon ή το Nest Hub της Google, αναφορικά με τις λειτουργίες που θα υποστηρίζει.

Το υβριδικό AppleTV / HomePod θα συνεχίσει να συνδέεται στην τηλεόραση για τη μετάδοση των εκπομπών και θα προσφέρει παρόμοια πρόσβαση σε υπηρεσίες βίντεο και παιχνιδιών που ήδη προσφέρει η τρέχουσα γενιά Apple TV, ενώ το ηχείο θα παρέχει αναπαραγωγή μουσικής και θα υποστηρίζει τη Siri. Το υβριδικό αυτό πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης μια ενσωματωμένη κάμερα για χρήση σε εφαρμογές τηλεδιασκέψεων στην ίδια την τηλεόραση.

Η δεύτερη συσκευή που λέγεται πως ετοιμάζει η Apple θα μοιάζει με τις υπάρχουσες λύσεις έξυπνων οθονών (smart assistant displays), με μία οθόνη τύπου iPad που θα παρέχει διάφορες έξυπνες λειτουργίες. Σύμφωνα με το Bloomberg, το project θα μπορούσε να περιλαμβάνει και κάποιου είδους «ρομποτικό βραχίονα» ο οποίος θα προσάρμοζε σε πραγματικό χρόνο την οθόνη ώστε να καταγράφει τον χρήστη όταν αυτός κινείται στο χώρο κατά τη διάρκεια τηλεδιασκέψεων ή streaming.

Το Bloomberg δεν παρέχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την κυκλοφορία των παραπάνω προϊόντων και φαίνεται ότι και οι δύο συσκευές βρίσκονται ακόμη στην αρχή της ανάπτυξής τους, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple θα μπορούσε εύκολα να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια ανάλογα πώς θα αξιολογηθούν οι δυνατότητές τους. Πρόσφατα μάλιστα, η Apple εγκατέλειψε το HomePod, το έξυπνο ηχείο των $300 που κυκλοφόρησε το 2018.

Φήμες υπάρχουν και για ένα ανανεωμένο Apple TV που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος και το οποίο θα διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή, ανανεωμένο τηλεχειριστήριο αλλά και βελτιώσεις όπως ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης 120Hz.