Η εταιρεία από το Κουπερτίνο άφησε πίσω της την εποχή του M1, ανακοινώνοντας πριν λίγο κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference (WWDC) 2022 τον M2, τον νέο επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων της.

Ο M2 έρχεται να διαδεχθεί τους M1, M1 Pro, M1 Max και M1 Ultra. «Δανείζεται» ωστόσο αρκετά στοιχεία από τον τελευταίο, όπως την αρχιτεκτονική Arm και την τεχνολογία των 5 nm. Απαρτίζεται δε από 20 δισ. τρανζίστορ (25% περισσότερα απ’ ό,τι ο αρχικός M1 αλλά λιγότερα σε σχέση με τα 33,7 δισ. του M1 Pro και τα 57 δισ. του M1 Max). Το καινούριο SoC της Apple διαθέτει τέσσερις νέους ισχυρούς (performance) πυρήνες και τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης (efficiency) πυρήνες με 16 MB κοινής μνήμης cache στους πρώτους και 4 MB κοινής cache στους δεύτερους. Το memory bandwidth είναι της τάξης των 100 Gbps ενώ υπάρχουν και 24 GB ενοποιημένης μνήμης (50% μεγαλύτερο bandwidth σε σχέση με τον M1).

Σε ό,τι αφορά τώρα την απόδοση του M2, η Apple ισχυρίζεται ότι θα δούμε 18% καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τον M1. Επιπρόσθετα, ο M2 θα είναι 1,9 φορές ταχύτερος σε σχέση με «το πιο πρόσφατο τσιπ laptop 10 πυρήνων», πάντα σύμφωνα με την Apple. Ο M2 διαθέτει ανανεωμένη νευρωνική μηχανή αλλά και μηχανή media που υποστηρίζει βίντεο 8K H.264 και HEVC για ταυτόχρονη αναπαραγωγή περιεχομένου σε αναλύσεις 4K και 8K.

Ο νέος M2 της Apple αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο MacBook Air, η νέα έκδοση του οποίου θα έχει πιο λεπτό προφίλ, μεγαλύτερη οθόνη 13,6 ιντσών και βελτιωμένη κάμερα, θα υποστηρίζει φόρτιση μέσω MagSafe και θα προσφέρει αυτονομία 18 ωρών.

image.jpeg

  • Like 4
  • Thanks 4