Σύμφωνα με τo Bloomberg, η Apple σκέφτεται να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες των iPhone και iPad τη δυνατότητα να ορίζουν τα «default» mail και browser apps της επιλογής τους.

Τώρα, οι «default» επιλογές είναι οι Safari και Mail apps της Apple, ωστόσο μελλοντικά θα μπορούν να ορίσουν εφαρμογές τρίτων ως προεπιλογές. Η ενδεχόμενη αλλαγή στρατηγικής της Apple ενδέχεται να αποτελεί απάντηση στις επικρίσεις ότι η εταιρεία δίνει στις δικές της εφαρμογές αθέμιτο πλεονέκτημα, οι οποίες επιπλέον απολαμβάνουν την καλύτερη προβολή στο App Store.

Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, η Apple δεν επιτρέπει στους χρήστες να αντικαθιστούν τις προεγκατεστημένες/ προεπιλεγμένες εφαρμογές της όπως είναι οι Safari και Mail με εφαρμογές/ υπηρεσίες τρίτων, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο «στόχαστρο» διάφορων ρυθμιστικών αρχών για ενδεχόμενες παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Στο ρεπορτάζ του, o Mark Gurman από το Bloomberg ισχυρίζεται επίσης ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τους περιορισμούς και να «ανοίξει» το έξυπνο ηχείο της HomePod σε τρίτες υπηρεσίες music streaming όπως είναι το Spotify. Σήμερα, είναι δυνατό το streaming τρίτων μουσικών υπηρεσιών από το iPhone ή το iPad στο HomePod μέσω της τεχνολογίας AirPlay της Αμερικάνικης εταιρείας, όμως αυτή η λύση, για πολλούς χρήστες, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δυνατότητα streaming της υπηρεσίας της αρεσκείας τους απευθείας από το ηχείο. Όπως επισημαίνει και ο Mark Gurman, το «άνοιγμα» του HomePod σε μουσικές υπηρεσίες τρίτων ενδέχεται να δώσει ώθηση στις πωλήσεις του προϊόντος, καθώς βρίσκεται αρκετά πίσω σε λειτουργικότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό (Amazon Echo) έχοντας μόλις το 5% της αγοράς έξυπνων ηχείων.     

Macrumors