Η Apple σταμάτησε την ανάπτυξη της εφαρμογής iTunes για macOS το 2019, όταν χώρισε τη λειτουργικότητα της εφαρμογής σε τέσσερις εφαρμογές στο macOS Catalina.

Αλλά για τους χρήστες των Windows με μεγάλες τοπικές βιβλιοθήκες πολυμέσων ή που ήθελαν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών του τους ή να εγγραφούν στο Apple Music, το iTunes συνέχισε να υπάρχει. Τα τελευταία χρόνια, η εφαρμογή της Apple λαμβάνει μικρές ενημερώσεις σε κατάσταση συντήρησης για να διατηρήσει τη συμβατότητα με τις συσκευές και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Στο πλαίσιο κυκλοφορίας μιας νέας δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 11 για τους Windows Insiders, η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι προεπισκοπήσεις των νέων εφαρμογών Apple Music, Apple TV και Apple Devices είναι διαθέσιμες στο Microsoft Store για download.

Οι εφαρμογές Apple Music και Apple TV χειρίζονται τις λειτουργίες μουσικής και βίντεο του iTunes, όπως ακριβώς και στο macOS, και παρέχουν πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες Apple Music και Apple TV+. Η εφαρμογή Apple Devices είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τοπικά αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής, να εκτελείτε επείγουσες ενημερώσεις λογισμικού, να συγχρονίζετε τοπικά μέσα και άλλες εργασίες που μπορείτε να κάνετε με μια συσκευή της Αππλε  που είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας. Στο macOS, παρόμοια λειτουργία προστέθηκε στο Finder, αντί να υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή όπως στα Windows.

image.png.103b27956c90179094cea8066bb4542d.png

Προς το παρόν, αν εγκαταστήσετε κάποια ή και τις τρεις εφαρμογές, δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το iTunes, οπότε αν εξακολουθείτε να βασίζεστε στο iTunes για οτιδήποτε συγκεκριμένο που δεν χειρίζονται οι εφαρμογές, ίσως είναι προτιμότερο να μην προχωρήσετε στην αναβάθμιση. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το iTunes αν απεγκαταστήσετε τις νέες εφαρμογές.

Για την ώρα πάντως, το iTunes δίνει πρόσβαση σε δύο πράγματα στα Windows που δεν είναι δυνατόν να έχετε με τις νέες εφαρμογές: τα podcasts και τα audiobooks. Δεν γνωρίζουμε αν η Apple σχεδιάζει εκδόσεις του Apple Podcasts ή του Books apps για να τρέχουν στα Windows ή αν αυτή η λειτουργία θα προστεθεί ξανά στην εφαρμογή Apple Music για Windows. Ένα ακόμη σενάριο είναι η Apple να βασιστεί στις cloud εκδόσεις και των δύο εφαρμογών.

Τα release notes για το Apple Music αναφέρουν ότι τα podcasts και τα audiobooks σε υπολογιστές με Windows "δεν θα είναι προσβάσιμα μέχρι να κυκλοφορήσει μια συμβατή έκδοση του iTunes". Αυτό υποδηλώνει ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια έκδοση του iTunes που μπορεί να τρέξει παράλληλα με τις νέες εφαρμογές και ότι το iTunes μπορεί να συνεχίσει να χειρίζεται ορισμένες λειτουργίες ελλείψει επίσημων εκδόσεων των Apple Podcasts και Books για την πλατφόρμα των Windows.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι εκδόσεις του Apple Music και του Apple TV θα έρθουν στα Windows τον περασμένο Οκτώβριο, μαζί με άλλα νέα χαρακτηριστικά των Windows 11 και τους νέους υπολογιστές Surface. Προς το παρόν, οι εφαρμογές απαιτούν τα Windows 11 με εγκατεστημένη την ενημέρωση 2022 για να τρέξουν, αν και είναι πιθανό οι τελικές εκδόσεις να είναι συμβατές και με τα Windows 10 ή παλαιότερες εκδόσεις των Windows 11. 
 

  • Like 5