Η Apple αναφέρει πως η «μουσική θα αλλάξει για πάντα» αφήνοντας τον στερεοφωνικό ήχο στο παρελθόν.

Με το λανσάρισμα της νέας τεχνολογίας Spatial Audio, οι συνδρομητές Apple Music θα έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες τραγούδια από καλλιτέχνες όπως οι J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, The Weeknd και πολλούς άλλους. Η Apple αναφέρει ότι αυτή η λειτουργία θα προσφέρει μια επαναστατική, καθηλωτική εμπειρία ήχου που επιτρέπει στους καλλιτέχνες να δημιουργούν με τέτοιο τρόπο τη μουσική τους ώστε ο ήχος να φθάνει στα αυτιά των ακροατών «από παντού».

Εκτός από το Spatial Audio, οι συνδρομητές Apple Music θα μπορούν επίσης να ακούσουν περισσότερα από 75 εκατομμύρια τραγούδια στην αρχική τους μορφή χωρίς καμία συμπίεση (Lossless Audio).

Το Apple Music θα διαθέσει έναν κατάλογο με περισσότερα από 75 εκατομμύρια τραγούδια σε Lossless Audio. Η Apple χρησιμοποιεί το ALAC (Apple Lossless Audio Codec) για να διατηρήσει κάθε κομμάτι του αρχικού αρχείου. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδρομητές Apple Music θα μπορούν να ακούσουν ακριβώς το ίδιο πράγμα που οι καλλιτέχνες δημιούργησαν στο στούντιο.

Η Apple αναφέρει ότι κατά την κυκλοφορία τον Ιούνιο, θα υπάρχουν 20 εκατομμύρια τραγούδια σε Lossless Audio αλλά θα γίνουν 75 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Το «τυπικό» επίπεδο Lossless Audio του Apple Music θα ξεκινάει από τη λεγόμενη «ποιότητα CD» στα 16bit και 44,1kHz και θα φθάνει έως τα 24bit και τα 48kHz. Το Apple Music θα προσφέρει επίσης και Hi-Res Lossless με ποιότητα στα 24bit και τα 192kHz.

Από προεπιλογή, το Apple Music θα αναπαράγει αυτόματα τα τραγούδια με τεχνολογία Dolby Atmos σε όλα τα ακουστικά AirPods και Beats με τσιπ H1 ή W1 καθώς και στα ενσωματωμένα ηχεία των τελευταίων εκδόσεων iPhone, iPad και Mac. Για ευκολότερη αναγνώριση των κομματιών Dolby Atmos, θα υπάρχει ένα ειδικό λογότυπο στο άλμπουμ ενώ συνεχώς θα γίνονται νέες προσθήκες στις λίστες αναπαραγωγής. Όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα AirPods Max, AirPods Pro αλλά και τα HomePod, HomePod Mini, δεν υποστηρίζουν την αναπαραγωγή lossless audio αρχείων είτε ασύρματα είτε ενσύρματα.

Οι τεχνολογίες Spatial Audio και Lossless Audio θα είναι διαθέσιμες σε iOS 14.6, iPadOS 14.6, macOS 11.4 και tvOS 14.6 ή μεταγενέστερες εκδόσεις.

  • Like 8