Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει εταιρείες που έχουν παρουσιάσει smartwatches με κάμερα στο λουράκι τους (π.χ Samsung Galaxy Gear) όμως η σταθερή θέση της κάμερας, ανάγκαζε τον χρήστη να γυρίσει σε άβολη θέση τον καρπό του για να τραβήξει μία καλή φωτογραφία ενώ και το video chatting ήταν εκτός συζήτησης.

Η Apple φαίνεται πως βρήκε τη λύση στο πρόβλημα και κατοχύρωσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα λουράκι για το Watch που η ενσωματωμένη κάμερα έχει σχεδιαστεί για να «στέκεται» σε οποιοδήποτε σημείο θέλει ο χρήστης. Το λουράκι μοιάζει με τα «loop bands» που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς η εταιρεία αλλά περιλαμβάνει μία επέκταση που στο τέλος της μίας άκρης του διαθέτει την κάμερα. Ο χρήστης αρκεί να τραβήξει ή να στρέψει το λουράκι για να τη φέρει στην θέση που επιθυμεί, ενώ ενδέχεται να υπάρχει η περίπτωση της λήψης φωτογραφιών ή βίντεο 360⁰, με την τοποθέτηση δύο καμερών και στις δύο πλευρές του band.

watchcamera2.jpg.e9551f2dbeb89ed36b13ad6386b7a99c.jpg

Άγνωστο αν θα δούμε σύντομα στην αγορά το συγκεκριμένο προϊόν, αφού τα μόνα στοιχεία που έχουμε είναι η αίτηση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο Αμερικανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων. Πάντως φήμες για την προσαρμογή μίας κάμερας στο Apple Watch κυκλοφορούν από το 2015, ωστόσο υπήρχαν διάφορα τεχνικής φύσεως εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν όπως οι επιπτώσεις στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή ο χώρος που απαιτεί η προσαρμογή του αισθητήρα στο wearable της Apple.

Η τεχνολογία ωστόσο έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, και ενδέχεται τα παραπάνω εμπόδια να έχουν ξεπεραστεί, ενώ και η Apple έχει δείξει ξεκάθαρα ότι θέλει το Watch να στέκεται στην αγορά ανεξάρτητα από το iPhone (π.χ με την 4G συνδεσιμότητα και το watchOS 6).

Engadget