Το Apple Pay είναι ένας εύκολος τρόπος για να πληρώσει κάποιος. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που οι αναλυτές προβλέπουν πως το Apple Pay θα εξυπηρετεί διπλάσιες σε όγκο συναλλαγές, στα επόμενα πέντε χρόνια.

Έως και το 2025, το Apple Pay θα διαχειρίζεται έως και το 10% των παγκόσμιων συναλλαγών με κάρτες, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρία Bernstein, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Quartz. Η λειτουργία πληρωμής της Apple αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί περίπου το 5% των συναλλαγών με κάρτες, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Η ερευνητική ομάδα στην έκθεσή της δήλωσε επίσης πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι να ανησυχούμε ότι η Apple μελλοντικά θα επιχειρήσει να διαταράξει το οικοσύστημα πληρωμών. Μάλιστα, τον Ιανουαρίου ο CEO της Apple Tim Cook είχε δηλώσει πως το Apple Pay υπερδιπλασίασε την κίνησή του, με περισσότερες από 15 δισεκατομμύρια συναλλαγές.

Φυσικά, με την Apple να έχει λανσάρει ήδη τη δική της πιστωτική κάρτα Apple Card, ένα σύστημα πληρωμών το οποίο ενσωματώνεται με το iPhone και το οικοσύστημα της Apple, η εταιρία απέκτησε περισσότερους φίλους λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει. Οπότε το να διπλασιάσει την κίνησή του το Apple Pay την επόμενη πενταετία, δεν δείχνει και τόσο μακρινό.

Cnet