Το Apple Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple, λανσάρεται από σήμερα επίσημα στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε 12 ακόμη χώρες.

Όπως είχαμε αναφέρει και την προηγούμενη εβδομάδα, με το Apple Pay, οι κάτοχοι iPhone αλλά και Apple Watch μπορούν να πραγματοποιούν από σήμερα ανέπαφες πληρωμές σε όλα τα τερματικά που υποστηρίζουν μέχρι σήμερα τη σχετική τεχνολογία. Σε ότι αφορά τη συμβατότητα, πληρωμές μέσω Apple Pay θα μπορούν να πραγματοποιούν οι κάτοχοι iPhone 6 και άνω, iPad Air 2 και άνω καθώς και όσοι διαθέτουν οποιαδήποτε από τις τέσσερις γενιές του Apple Watch. Για την επιβεβαίωση μιας χρέωσης, αντί για εισαγωγή pin στο POS, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το βιομετρικό σύστημα της συσκευής του είτε αυτό είναι το Touch ID (δαχτυλικό αποτύπωμα) είτε η αναγνώριση προσώπου (Face ID). Οι κάτοχοι Apple Watch θα χρειαστεί ελλείψει κάποιου βιομετρικού συστήματος, να πατήσουν δύο φορές σε συγκεκριμένο πλήκτρο. 

Αρχικά το Apple Pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας με τρεις γνωστές τράπεζες από το fintech χώρο, την Revolut, την Monese καθώς και την N26. Μια τέταρτη επιλογή αφορά την εταιρεία Edenred η οποία είναι γνωστή για τις διατακτικές σίτισης Ticket Restaurant αλλά και την προπληρωμένη κάρτα Spendeo που απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις. Η προσθήκη μιας κάρτας στη συσκευή είναι αρκετά εύκολη, κάτι που γίνεται μέσα από την εφαρμογή Wallet που έρχεται προεγκατεστημένη με κάθε iPhone. Επιλέγοντάς το, οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή της τράπεζας και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την προσθήκη της κάρτας στο Wallet app.

2.jpg.44617e97021b30eaf1a6e0ffa05a29f6.jpg  3.jpg.32bafc5e5e5f0f202aa244a92d29a3f3.jpg.48b394c0405c2ac2e0b46d8b6ab185cf.jpg  5.jpg.c2ae98a8e3d3dda112362bc7cab9727c.jpg     

Καμία συστημική τράπεζα δεν περιλαμβάνεται στην πρώτη φάση υποστήριξης του Apple Pay στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες μας μέχρι το τέλος του έτους για τουλάχιστον μία τέτοια περίπτωση. Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν κάποια από τις διαθέσιμες προτάσεις, στην περίπτωση της Revolut μπορεί αφού πραγματοποιήσει εγγραφή, και να δημιουργήσει άμεσα μια εικονική κάρτα η οποία με τη σειρά της θα πρέπει να προστεθεί είτε στο Walet app είτε στην εφαρμογή της Revolut. Για την Κύπρο, υποστήριξη Apple Pay ανακοίνωσε επίσημα και η Τράπεζα Κύπρου.

Ασφάλεια και ιδιωτικότητα παραμένουν προτεραιότητα για το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple, αφού ο πραγματικός αριθμός της κάρτας δεν αποθηκεύεται ούτε σε κάποιο cloud ούτε στη συσκευή. Αντ’ αυτού, το σύστημα εκχωρεί ένα μοναδικό αριθμό ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο Secure Element της συσκευής. Με την προσθήκη της Ελλάδας, της Κύπρου, της Πορτογαλίας και άλλων 9 χωρών, το Apple Pay υποστηρίζεται συνολικά σε 40 Ευρωπαϊκές χώρες. 

Πως να προσθέσετε μια κάρτα στο iPhone

Διαδικασία πληρωμής με Apple Pay

 

 

  • Like 4