Η αμερικανική εταιρία δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους αγορών που όριζε η συμφωνία με τη Samsung με αποτέλεσμα να πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Display Supply Chain Consultants, η Apple στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 πλήρωσε στη Samsung περίπου 950 εκατομμύρια δολάρια γιατί δεν πέτυχε τους στόχους αγορών πάνελ OLED που είχαν καθοριστεί σε προηγούμενες συμφωνίες.

Η Samsung την προηγούμενη εβδομάδα δημοσίευσε στοιχεία σχετικά με τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τα οποία περιελάμβαναν και ένα εφάπαξ κέρδος που σχετίζεται με το τμήμα οθονών της. Αυτό το εφάπαξ ποσό πιστεύεται ότι προέρχεται από την Apple, λόγω του ότι η αμερικανική εταιρία αγόρασε λιγότερα από τα αναμενόμενα πάνελ OLED κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου δημοσιονομικού τριμήνου ή του δεύτερου ημερολογιακού τριμήνου, πολλά από τα καταστήματα της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, έκλεισαν για αρκετούς μήνες, τα οποία μαζί με την οικονομική αβεβαιότητα, πιθανότατα είχαν σημαντικό αντίκτυπο και στις πωλήσεις. Ακόμη και τώρα, πολλά καταστήματα στις ΗΠΑ, αναγκάστηκαν να κλείσουν και πάλι καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού συνέχισαν να αυξάνονται.

Η πληρωμή των 950 εκατομμυρίων δολαρίων υποδηλώνει ότι η Apple δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες πωλήσεις iPhone και, ως εκ τούτου, δεν παράγγειλε τον αριθμό πάνελ OLED από τη Samsung που είχε συμφωνηθεί. Η Apple τον Απρίλιο ανέφερε έσοδα 58,3 δις δολαρίων, από 58 δις το προηγούμενο τρίμηνο. Βέβαια η εταιρία αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το τρίτο δημοσιονομικό τρίμηνο του 2020 λόγω της αστάθειας που προκλήθηκε από την πανδημία. Αυτές οι πληροφορίες θα έρθουν στις 30 Ιουλίου, οι οποίες θα δώσουν και μία καλύτερη εικόνα για το πώς το iPhone και τα καταστήματα επηρεάστηκαν από την παγκόσμια κρίση υγείας.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Apple πληρώνει τη Samsung για λόγους που αφορούν στόχους αγορών. Είχε επίσης πληρώσει 683 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο του 2019, πάλι για αγορές που αφορούσαν τα OLED πάνελ, λόγω χαμηλών πωλήσεων στην Κίνα και σε άλλα μέρη του κόσμου κατά το τρίμηνο διακοπών του 2018. Η Apple αντιμετώπισε αυτά τα ζητήματα με προωθητικές προσφορές, μειώσεις τιμών και μηνιαίες επιλογές πληρωμής, οι οποίες είχαν αυξήσει τις πωλήσεις μέχρι και τη στιγμή που ήρθε ο κορωνοϊός.

  • Haha 1