Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι η υπηρεσία Self Service Repair είναι πλέον διαθέσιμη σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, παρέχοντας εγχειρίδια επισκευής, γνήσια ανταλλακτικά και εργαλεία της εταιρείας μέσω του Self Service Repair Store. 

Οι 8 χώρες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Σουηδία ενώ η κίνηση αυτή έρχεται 1 χρόνο μετά το λανσάρισμα του προγράμματος στην Αμερική.  Οι καταναλωτές που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις δικές τους επισκευές στις χώρες αυτές, θα μπορούν να εκτελούν πολλές από τις πιο συνηθισμένες επισκευές για τις σειρές iPhone 12 και iPhone 13, καθώς και για φορητούς υπολογιστές Mac με Apple silicon. 

Το Self Service Repair Store παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 200 μεμονωμένα ανταλλακτικά και εργαλεία, καθώς και εγχειρίδια επισκευής. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες που είναι έμπειροι με την πολυπλοκότητα της επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών να ολοκληρώνουν τις δικές τους επισκευές, χρησιμοποιώντας τα ίδια εγχειρίδια, ανταλλακτικά και εργαλεία με τα καταστήματα Apple Store και τους Εξουσιοδοτημένους Παρόχους Service της Apple.

«Πιστεύουμε ότι η καλύτερη τεχνολογία για τους πελάτες μας και για τον πλανήτη είναι η τεχνολογία που διαρκεί, γι' αυτό και σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας ώστε να είναι ανθεκτικά και να απαιτούν σπάνια συντήρηση ή επισκευή», δήλωσε ο Jeff Williams, Chief Operating Officer της Apple. «Όταν όμως απαιτείται επισκευή, θέλουμε οι πελάτες μας να έχουν πολλές επιλογές για ασφαλή, αξιόπιστη και ασφαλή διαδικασία. Γι' αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζουμε το Self Service Repair στην Ευρώπη, δίνοντας στους πελάτες μας άμεση πρόσβαση σε γνήσια ανταλλακτικά, εργαλεία και εγχειρίδια της Apple».

«Κάθε γνήσιο ανταλλακτικό της Apple που σχεδιάζεται και κατασκευάζεται για κάθε προϊόν, υποβάλλεται σε εκτεταμένες δοκιμές για να διασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή ποιότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία» αναφέρει ακόμα η εταιρεία. Τα ανταλλακτικά είναι τα ίδια -στην ίδια τιμή- με αυτά που διατίθενται στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων παρόχων επισκευής της Apple. Οι πελάτες μπορούν να στείλουν τα αντικατασταθέντα εξαρτήματα πίσω στην Apple για ανακατασκευή και ανακύκλωση ενώ υπάρχει η περίπτωση να λάβουν πίστωση από την αγορά τους με αυτόν τον τρόπο.

image.png.ef203fdf063e5b927eeca28028f177d5.png

Τα εργαλεία της Apple που είναι διαθέσιμα στο Self Service Repair Store είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθούν στην παροχή των καλύτερων επισκευών για τα προϊόντα της εταιρείας και είναι κατασκευασμένα «για να αντέχουν στις αυστηρές συνθήκες των επαγγελματικών εργασιών επισκευής μεγάλου όγκου, όπου η ασφάλεια και η αξιοπιστία αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα». Τα υψηλής ποιότητας εργαλεία που προσφέρονται μέσω του Self Service Repair περιλαμβάνουν οδηγούς ροπής, δίσκους επισκευής, πρέσες οθόνης και μπαταρίας και πολλά άλλα.

Ακόμα η Apple θα προσφέρει σετ ενοικίασης εργαλείων έναντι 49 δολαρίων, έτσι ώστε οι πελάτες που δεν θέλουν να αγοράσουν εργαλεία για μια μεμονωμένη επισκευή να εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα επαγγελματικά εργαλεία επισκευής. Τα κιτ ενοικίασης για μια εβδομάδα θα αποστέλλονται δωρεάν στους πελάτες στις χώρες που είναι ενεργό το πρόγραμμα.

Η δυνατότητα προσωπικής επισκευής συγκεκριμένων gadget της Apple αποτελεί μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να επεκτείνει περαιτέρω την πρόσβαση στις επισκευές και να αυξήσει την επισκευασιμότητα των προϊόντων της με την πάροδο του χρόνου. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των πελατών που δεν έχουν εμπειρία στην επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών, η επίσκεψη σε έναν επαγγελματία πάροχο επισκευών με πιστοποιημένους τεχνικούς που χρησιμοποιούν γνήσια ανταλλακτικά Apple είναι ο ασφαλέστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για να γίνει μια επισκευή.
 

  • Like 8