Ίσως στο μέλλον δούμε ασύρματο φορτιστή που θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως ο AirPower, που για την ώρα θεωρείται ένα εγκαταλειμμένο project.

Μέσα από τη στήλη Power On, ο δημοσιογράφος Mark Gurman, επαναφέρει προηγούμενες αναφορές ότι η Apple εξακολουθεί να θέλει να δημιουργήσει ένα αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης που θα φορτίζει πολλές συσκευές ταυτόχρονα, όπως iPhone, Apple Watch και AirPods.

Η Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά το AirPower τον Σεπτέμβριο του 2017 μαζί με το iPhone 8 και το iPhone X. Εκείνη την εποχή, η Apple είχε αναφέρει ότι ο νέος αυτός φορτιστής θα κυκλοφορούσε κάποια στιγμή το 2018, αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη. Μετά από μήνες φημών για θέματα ανάπτυξης, η Apple ακύρωσε το project τον Μάρτιο του 2019.

Έκτοτε, η Apple κυκλοφόρησε τη σειρά φόρτισης MagSafe για τα iPhone, συμπεριλαμβανομένου και του αξεσουάρ MagSafe Duo, το οποίο μπορεί να φορτίζει ασύρματα ένα Apple Watch και ένα iPhone ταυτόχρονα, αν και ο Duo είναι ουσιαστικά δύο ξεχωριστοί ασύρματοι φορτιστές που ενώνονται μεταξύ τους. Εάν ο Gurman έχει δίκιο, η Apple εξακολουθεί να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια συσκευή φόρτισης που μπορεί να φορτίζει και τις τρεις συσκευές ταυτόχρονα.

Ο Gurman αναφέρει ότι η Apple εξακολουθεί να διερευνά λύσεις φόρτισης που δεν βασίζονται στην τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης που βασίζεται στην επαφή. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Apple εργάζεται σε ασύρματους φορτιστές μικρής και μεγάλης εμβέλειας ενώ η εταιρεία φαντάζεται ένα μέλλον όπου όλες οι μεγάλες συσκευές της θα μπορούν να φορτίζουν η μία την άλλη. Δηλαδή ένα iPad θα μπορεί να φορτίζει ένα iPhone και μετά αυτό το iPhone θα μπορεί να φορτίζει τα AirPods ή ένα Apple Watch.

Οι φήμες για τις λεγόμενες δυνατότητες αντίστροφης ασύρματης φόρτισης έχουν ακουστεί εδώ και καιρό. Βέβαια το πιο κοντινό σε αυτή τη δυνατότητα είναι η μπαταρία MagSafe (Battery Pack) η οποία μπορεί να λαμβάνει ισχύ από ένα iPhone όταν αυτό φορτίζεται.

Δεδομένης της δυνατότητας αντίστροφης ασύρματης φόρτισης του MagSafe Battery Pack, φαίνεται τεχνικά πιθανό ότι ένα iPhone 12 ή iPhone 13 θα μπορούσε να παρέχει ισχύ στα AirPods ή τα AirPods Pro, αλλά η Apple δεν έχει ακόμη εφαρμόσει αυτήν τη δυνατότητα.

  • Like 3