Αν και η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες των ΗΠΑ, η Siri μπορεί να δώσει απαντήσεις στα περισσότερα βασικά ερωτήματα για τον κορωνοϊό.

Η Apple προσπαθεί και αυτή με τον τρόπο της να προσφέρει μία χείρα βοηθείας απέναντι στην παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού. Με την τελευταία αναβάθμιση της Siri, έδωσε τη δυνατότητα σε χρήστες των ΗΠΑ, να ρωτάνε και να παίρνουν απαντήσεις σχετικά με τον COVID-19, ώστε να καθοδηγούνται καλύτερα αναφορικά με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Όπως μετέδωσε το CNBC, αν ο χρήστης ρωτήσει «Siri, έχω κορωνοϊό;», η έξυπνη βοηθός θα κάνει με τη σειρά της μερικές γρήγορες ερωτήσεις που σχετίζονται με τα συμπτώματα του ιού όπως ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση η Siri δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη βοήθεια και τις απαντήσεις που μπορεί να λάβει κάποιος από έναν γιατρό, παρ’ όλα αυτά η έξυπνη βοηθός παρέχει απαντήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες της Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας των ΗΠΑ. Η Siri μπορεί επίσης να κατευθύνει το χρήστη στο site του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων ή ακόμη και να καλέσει εκ μέρους του.

Για την ώρα, όλες οι απαντήσεις είναι διαθέσιμες μόνο σε χρήστες των ΗΠΑ. Αν παρ’ όλα αυτά κάποιος εκτός ΗΠΑ ρωτήσει για τον κορωνοϊό, θα πάρει ενημέρωση μόνο για το που μπορεί να απευθυνθεί ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Tech Radar

  • Like 3