Μετά από πολλά χρόνια, η Apple επιστρέφει στο χώρο των οθονών για καταναλωτές, παρουσιάζοντας το Studio Display, μια οθόνη 27 ιντσών με 5K ανάλυση.

Αποτελώντας την πρόταση της εταιρείας για να συνοδεύει όλη τη σειρά MacBook, iMac και Mac Mini αλλά και του Mac Studio, η νέα οθόνη της Apple ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή της πολύ πιο ακριβής πρότασης της εταιρείας, με χρήση αλουμινίου στο μεγαλύτερο μέρος. Υποστηρίζει P3 wide color αλλά και φωτεινότητα 600 nits ενώ στο άνω μέρος βρίσκουμε υπερευρυγώνια webcam με ανάλυση 12MP η οποία είναι κατάλληλη για υψηλής ποιότητας βιντεοκλήσεις.

Στο πίσω μέρος, υπάρχουν τρεις θύρες USB-C και μία θύρα Thunderbolt 4, με την τελευταία να υποστηρίζει φόρτιση στα 96W, κάτι υπεραρκετό για όλους τους φορητούς υπολογιστές της Apple όπως τα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών που παρουσιάστηκαν πέρσι. Η Apple εξοπλίζει ακόμα το Studio Display με ένα ισχυρό σύστημα έξι ηχείων που αποτελείται από τέσσερα woofer και δύο twitter, υποσχόμενη το κορυφαίο ενσωματωμένο σύστημα ήχου που έχουμε ακούσει ποτέ από οθόνη. Ενσωματώνει ακόμη και το A13 chip το οποίο αναλαμβάνει την βελτιστοποίηση της απόδοσης με τους επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές Mac της Apple για την ενεργοποίηση λειτουργιών όπως το Center Stage, το Spatial Audio καθώς και τις φωνητικές εντολές "Hey Siri" μέσω της ενσωματωμένης συστοιχίας τριών μικροφώνων.

image.png.3b3dd5fddc2e0ebff39e3f03f7992e08.png Το κόστος της Studio Display οθόνης της Apple έχει οριστεί στα $1599 ενώ θα διατεθεί και σε έκδοση με ματ φινίρισμα γυαλιού νανουφής και με επιπλέον κόστος $300. Όπως όλα τα προιόντα που ανακοίνωσε σήμερα η Apple έτσι και το συγκεκριμένο θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ στις 18 Μαρτίου.

  • Like 6
  • Thanks 4