Την τρίτη γενιά του Apple Watch με την ονομασία Series 3 παρουσίασε πριν λίγο η Apple, η οποία υποστηρίζει σύνδεση με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με το iPhone για τη λειτουργία του.

Αρχικά η Apple αναφέρει ότι με την περσινή κυκλοφορία του Series 2, παρατήρησης πολύ μεγάλη αύξηση στο χρόνο που καταναλώνει ένας κάτοχος του Apple Watch καθημερινά για γυμναστική. Κατακτώντας πλέον την πρώτη θέση στις πωλήσεις ρολογιών ξεπερνώντας τη Rolex, το Apple Watch 3 κάνει εφικτή την τηλεφωνική επικοινωνία χωρίς το iPhone, την πλοήγηση μέσω Apple Maps εξαιτίας της παρουσίας GPS δέκτη, ακόμα και την αναπαραγωγή μουσικής 40 εκατομμυρίων τραγουδιών μέσω του Apple Music, τα οποία μπορείτε να τα ακούσετε με bluetooth ακουστικά. Σε ότι αφορά τη σύνδεση με παρόχους, η τρίτη γενιά του Apple Watch χρησιμοποιεί αποκλειστικά eSIM και όχι κάποια nanoSIM ή άλλου τύπου κάρτας.

 

Σε ότι αφορά την εμφάνιση του smartwatch, αυτή είναι ίδια με την προηγούμενη γενιά, ενώ η Apple ανέφερε στην παρουσίαση ότι το νέο της ρολόγι διαθέτει «50% καλύτερη διαχείριση ενέργειας». Διαθέτει ακόμα νέους αισθητήρες για καλύτερη καταγραφή επιδόσεων στο σκι και στο snow boarding ενώ ο νέος διπύρηνος επεξεργαστής στο εσωτερικό του χαρίζει 70% καλύτερες επιδόσεις από το προηγούμενο μοντέλο.

 

Στον τομέα του λογισμικού, το WatchOS 4 έρχεται στις 19 Σεπτεμβρίου με εμφάνιση των καρδιακών παλμών απευθείας από το watchface χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να μπει σε κάποια ρύθμιση. Με την εφαρμογή Health Study, η Apple συγκεντρώνει στοιχεία που αφορούν το ρυθμό των καρδιακών σας παλμών και σε περίπτωση που εντοπίσει κάποια αρρυθμία, ενημερώνει τον χρήστη προκειμένου να επισκεφθεί τον ιατρό.

 

Με αρκετά νέα λουράκια, το Apple Watch Series 3 θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου με τιμή $329 για την απλή έκδοση και $399 με την υποστήριξη σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με την Ελλάδα να μη βρίσκεται στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας. Παράλληλα η Apple μειώνει την τιμή της πρώτης γενιάς του Apple Watch με τον πιο γρήγορο επεξεργαστή, στα $249.