Στην ετήσια προγραμματισμένη εκδήλωση της Apple για την παρουσίαση των νέων συσκευών iPhone, που φημολογείται ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, η Αμερικάνικη εταιρεία θα παρουσιάσει και το Apple Watch Series 5.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο γνωστός -και αρκετά αξιόπιστος στις προβλέψεις και εκτιμήσεις του για το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Apple- αναλυτής Ming-Chi Kuo. Το Apple Watch Series 5 λοιπόν σύμφωνα με τον αναλυτή πρόκειται να παρουσιαστεί παράλληλα με τη νέα σειρά iPhone που θα αποτελείται από τα μοντέλα iPhone 11, iPhone Pro και iPhone Pro Max.

Στο Apple Watch Series 5 –αλλά καi στα μεταγενέστερα μοντέλα- αναμένεται να χρησιμοποιούνται και οθόνες της JDI (Japan Display Inc.). Σήμερα, οι οθόνες του Ιάπωνα κατασκευαστή αποτελούν το 15-20% των παραγγελιών της Apple για το Watch ωστόσο μέχρι το 2021 θα αποτελούν το 70-80%. Σταδιακά πρόκειται να αυξηθούν και οι παραγγελίες προς την Νοτιοκορεάτικη LG, που ήδη παρέχει ένα ποσοστό οθονών στην Apple για τις συσκευές iPhone.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Apple με στόχο να επιτύχει μία όσο το δυνατόν περισσότερο διαφοροποιημένη εφοδιαστική αλυσίδα για το Watch  θα συνεργαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και με την Κινέζικη BOE.

Ο Ming Chi-Kuo λέει ότι η Apple θα προσφέρει τη Series 5 του Watch και με κάσα από κεραμικά υλικά, ενώ το Apple Watch Series 6 αναμένεται να χρησιμοποιεί οθόνη τεχνολογίας microLED του χρόνου.

GSMArena