Η Apple ανακοίνωσε πριν λίγο την 8η γενιά του έξυπνου ρολογιού της, του Apple Watch Series 8.

Περιλαμβάνει έναν νέο αισθητήρα θερμοκρασίας, ο οποίος, σύμφωνα με την Apple, «πηγαίνει τη δέσμευσή της για την υγεία των γυναικών ένα βήμα πιο μακριά». Το Series 8 περιλαμβάνει επίσης δύο νέους αισθητήρες κίνησης που ανιχνεύουν αν έχετε υποστεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Σε ότι αφορά το νέο αισθητήρα θερμοκρασίας (δεν έχει σχέση με θερμόμετρο), η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να εντοπίσει αλλαγές τόσο μικρές όσο 0,1 βαθμούς Κελσίου και ότι ελέγχει τη θερμοκρασία σας κάθε πέντε δευτερόλεπτα. Η εταιρεία αναφέρει πως καταγράφεται η θερμοκρασία σώματος κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον κύκλο ωορρηξίας, τις οποίες αξιοποιεί για να βελτιώσει τις δυνατότητα παρακολούθησης του εμμηνορροϊκού κύκλου που διαθέτει το ρολόι. Μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα με την κατάργηση της απόφασης Roe v. Wade, η Apple αναφέρει ότι τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα στο ίδιο το ρολόι.

389074799_CleanShot2022-09-07at20_19.07@2x.jpg.feddbf644737deb4c8937ec50835130c.jpg

Η λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης θα εκτελείται μόνο ενώ οδηγείτε, γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση της αυτονομίας 18 ωρών της μπαταρίας. Η Apple εισάγει επίσης μια λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η οποία επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Watch στις 36 ώρες. Αυτή θα έρθει και σε παλαιότερα ρολόγια, ξεκινώντας από το Series 4, εφόσον τρέχουν το watchOS 9.

Το Apple Watch Series 8 έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Η Fitbit ανανέωσε πρόσφατα τη νέα σειρά των έξυπνων ρολογιών της με τα Sense 2, Inspire 3 και Versa 4, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τιμών. Η τελευταία γενιά smartwatches της Garmin έχει επίσης συγκεντρώσει πολλούς επαίνους από τους κριτικούς αν και εκεί η Apple προτείνει το Watch Ultra. Και ενώ το επερχόμενο Pixel Watch και τα Galaxy Watches της Samsung δεν ανταγωνίζονται πραγματικά για τους καρπούς των χρηστών iPhone, είναι πάντα ενδιαφέρον να δούμε πώς το wearable της Apple συγκρίνεται με τις ναυαρχίδες από την πλευρά του Android.

Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ στις 16 Σεπτεμβρίου και σε 4 χρώματα με τιμή $399 για το μοντέλο GPS και $499 για τη Cellular έκδοση.

  • Like 4