Στις 3 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη μεγάλη παρουσίαση της Apple, η οποία θα διεξαχθεί την πρώτη μέρα του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών WWDC.

Και φέτος, η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει μεγάλος μέρος της παρουσίασης ανακοινώνοντας τις επόμενες μεγάλες αναβαθμίσεις για τις πλατφόρμες της και συγκεκριμένα το iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 και tvOS 13. Με βάση πληροφορίες που είδαν το φως τις προηγούμενες ημέρες, γνωρίζουμε ότι ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του iOS 13 θα περιλαμβάνεται η λειτουργία dark mode ενώ έμφαση έχει δοθεί στο Multitasking του iPad το οποίο αναμένεται να είναι αρκετά καλύτερο. Συγκεκριμένα θα είναι δυνατό το άνοιγμα πολλαπλών παραθύρων, με καθένα από αυτά να μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας και με την όλη διαδικασία να μοιάζει πολύ με το ανοιχτό λογισμικό Panelkit. Στο watchOS 6 θα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η παρουσία app store αλλά και νέα watch faces. 

Γνωστά πάντως είναι τα σχέδια της Apple για την παρουσίαση ενός κοινού framework με το οποίο οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές όπου με ελάχιστες αλλαγές στον κώδικα, θα μπορούν να εκτελούνται όχι μόνο στο iPhone και το iPad αλλά και σε υπολογιστές Mac. Εκτός από τις εξελίξεις στις πλατφόρμες της εταιρείας, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει και νέο hardware, με τα στοιχήματα να αναφέρουν τακτικά ένα νέο Mac Pro για το οποίο υπάρχουν σχετικές φήμες ενώ όλα δείχνουν ότι η Apple θα επιστρέψει και στην αγορά των οθονών με ένα μοντέλο 31 ιντσών.

Φέτος, το συνέδριο WWDC αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 5.000 προγραμματιστές, οι οποίοι θα μπορούν να μάθουν απευθείας από τους μηχανικούς της Apple, το τι έρχεται στην αγαπημένη τους πλατφόρμα. Παραδοσιακά, όλες οι ομιλίες θα είναι διαθέσιμες αργότερα για κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ η κεντρική παρουσίαση στις 3 Ιουνίου θα ξεκινήσει στις 8.00μμ ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας. 

Macrumors

  • Like 2