Σύμφωνα με τους κριτικούς, είναι εντυπωσιακά γρήγοροι και επιτέλους άλλαξε ο σχεδιασμός τους

Με το εμπάργκο των νέων iMac 24 ιντσών να έφτασε στο τέλος του, οι κριτικοί μοιράζονται τις εντυπώσεις τους από το νέο iMac που έρχεται με το νέο M1 chip, το οποίο αρχικά είδαμε στο MacBook Pro 13 ιντσών, MacBook Air και Mac Mini. Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του νέου iMac είναι ο πολυαναμενόμενος ανασχεδιασμός του, με ένα πολύ λεπτό σασί στα 11,5 χιλιοστά και διαθεσιμότητα σε διάφορα χρώματα όπως πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, μπλε και ασημί.

Η Monica Chin του The Verge είπε πως τα νέα χρώματα έχουν τραβήξει την προσοχή πολλών στο TikTok και είναι μεγάλη επιτυχία σε συγκεκριμένο κοινό: "Δεν είμαι σίγουρη αν τα ανασχεδιασμένα μοντέλα θα ταιριάζουν σε συγκεκριμένα σπίτια ή γραφεία. Αλλά θα πω πως δεν έχω ξαναδεί τόσους πολλούς φίλους μου ή κοινό στο TikTok να ενδιαφέρονται για ένα νέο προϊόν όπως γίνεται με τα νέα iMac. Τα χρώματα είναι μια ευχάριστη αλλαγή, δεν είναι αντιπαθητικά και σίγουρα είναι επιτυχία σε συγκεκριμένο κοινό."

Από άποψη επιδόσεων, το νέο iMac έχει πολλά προτερήματα από το νέο M1 chip, με τη Monica Chin να υποστηρίζει πως δεν υπήρξε καλύτερο iMac για απλές, καθημερινές εργασίες.

"Το νέο μοντέλο iMac είχε υψηλότερο single-core score στο Geekbench 5 από οποιοδήποτε άλλο Mac μέχρι τώρα, ξεπερνώντας και το iMac Pro. Αν ψάχνετε μια συσκευή για απλές καθημερινές εργασίες που δεν εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες (το οποίο είναι το μεγαλύτερο μερίδιο χρηστών όπου προσπαθεί να πουλήσει η Apple), δεν υπήρξε μέχρι τώρα κάποιο καλύτερο iMac."

Από τα αποτελέσματα των benchmark, μάθαμε πως το νέο M1 iMac είναι έως και 56% γρηγορότερο από το προηγούμενο high-end μοντέλο της σειράς, το iMac 21,5 ιντσών με Intel Core i7 επεξεργαστή.

Ο Jason Snell του Six Colors αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο bezel γύρω από την οθόνη:
"Το bezel γύρω από την οθόνη έχει γκρι χρώμα, με την περιφερειακή όραση αρχικά να προσέχει το έντονο χρώμα, αλλά σταδιακά δεν το προσέχεις όταν δίνεις έμφαση στο περιεχόμενο της οθόνης. Συνολικά λειτουργεί πολύ καλά, αν και φαντάζομαι κάποιος που έχει προτίμηση να χρησιμοποιεί Dark Mode σε ένα φωτεινό δωμάτιο, θα έχει μεγάλη αντίθεση. Προσωπικά χρησιμοποιώ Light Mode και βρίσκω μια αρμονία στο ολικό αποτέλεσμα. Από την άλλη βέβαια, το γραφείο μου είναι πορτοκαλί."

Τέλος έχουμε και τον Samuel Gibbs του The Guardian, ο οποίος είπε πως το νέο iMac είναι η καλύτερη all-in-one λύση διαθέσιμη αυτή τη στιγμή:
"Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το νέο iMac είναι η καλύτερη all-in-one λύση διαθέσιμη και ένα από τα καλύτερα Mac που μπορείτε να αγοράσετε. Αλλά δεν είναι τέλειο. Η έλλειψη USB-A και SD card slot απαιτεί οι χρήστες να έχουν περιφερειακά, αλλά ακόμη πιο εκνευριστικό είναι το γεγονός πως η Apple δεν έκανε ρυθμιζόμενο το ύψος του νέου iMac. Μπορείτε βέβαια να αγοράσετε ένα VESA mount και να το ρυθμίσετε στα μέτρα σας. Όπως φαίνεται, θα συνεχίζουμε να βασιζόμαστε σε βάσεις τρίτων εταιρειών για να ρυθμίζουμε το ύψος των iMac για αρκετά χρόνια ακόμα."

Οι προπαραγγελίες των νέων iMac ξεκίνησαν 30 Απριλίου και θα ξεκινήσουν να φτάνουν στα χέρια καταναλωτών από 21 Μαΐου.

  • Like 2