Αν και οι πωλήσεις των ασύρματων ακουστικών της Apple αυξήθηκαν, όπως φαίνεται η εταιρία θα έχει μειωμένο μερίδιο στην αγορά.

Η Apple το 2019 είχε σχεδόν τις μισές από όλες τις πωλήσεις παγκοσμίως στην αγορά των ασύρματων ακουστικών ενώ φέτος οι πωλήσεις αναμένονται να αυξηθούν κατά 82 εκατομμύρια μονάδες, όπως αναφέρει το Bloomberg. Ωστόσο, το προβάδισμα της εταιρίας μειώθηκε με την άφιξη κινεζικών ανταγωνιστών, προσαρμόζοντας το μερίδιό της κάτι περισσότερο από το ένα τρίτο στο 35%. Η Xiaomi παραμένει στη δεύτερη θέση με 10% ενώ η Samsung βρίσκεται στην τρίτη θέση με μερίδιο 6%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κινέζικα ασύρματα ακουστικά όπως τα Lypertek Tevi των $90 προσφέρουν παρόμοιες επιδόσεις και λειτουργίες με τα AirPods της Apple, σε χαμηλότερη τιμή, ενώ τα True Wireless ANC της 1More κοστίζουν $180 και διαθέτουν λειτουργία ακύρωσης θορύβου παρόμοια με αυτή των AirPods Pro που κοστίζουν $250. Μάλιστα, τα Galaxy Buds Live της Samsung προσφέρουν και αυτά αντίστοιχη τεχνολογία ANC με κόστος λίγο κάτω από τα $170.

Η αναλύτρια της Counterpoint, Liz Lee, δήλωσε:

Η αγορά low-to-mid range, συμπεριλαμβανομένων κινεζικών brands και κατασκευαστών από τις ΗΠΑ, όπως η JLab, μειώνει το μερίδιο των premium προϊόντων. Ο ανταγωνισμός μεταξύ της Samsung και της Apple είναι πιθανό να ενταθεί στο τελευταίο εξάμηνο του έτους, καθώς οι θετικές κριτικές για τα Buds Live και οι αυξημένες επενδύσεις της νοτιοκορεάτικης εταιρίας αναμένεται να μειώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο.

Η Samsung αναμένεται να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις ασύρματων ακουστικών φέτος, από 8 εκατομμύρια σε 17 εκατομμύρια, ενώ η σειρά AirPods της Apple προβλέπεται να αυξηθεί από τα 61 στα 82 εκατομμύρια.

Η Apple φημολογείται ότι ήδη εργάζεται στην τρίτη γενιά των AirPods, αν και όπως έχει δηλώσει ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo, αυτά δεν θα έρθουν το 2020, με τη μαζική παραγωγή να ξεκινά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η τρίτη γενιά AirPods αναμένεται να υιοθετήσουν τεχνολογία SiP (system-in-package) όπως αυτή που χρησιμοποιείται στα AirPods Pro, η οποία θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των ηχητικών λειτουργιών των ακουστικών σε ένα περίβλημα παρόμοιο στο σχεδιασμό με αυτό των Pro. Η τρέχουσα γενιά των AirPods χρησιμοποιεί τεχνολογία SMT (surface-mount technology).

Υπήρξαν επίσης πολλές φήμες που έλεγαν ότι η Apple εργάζεται σε μία οικονομικότερη έκδοση AirPods Pro χωρίς λειτουργία ANC. Ο Jon Prosser και ένας άλλος leaker με το username l0vetodream, πιστεύουν ότι πρόκειται για τα AirPods X, μία έκδοση σχεδιασμένη για αθλητικές δραστηριότητες. Σύμφωνα βέβαια με άλλες αναφορές της ιστοσελίδας DigiTimes, τα ακουστικά αυτά προβλέπονταν να ονομάζονται AirPods Pro Lite και αρχικά ήταν σχεδιασμένο να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2020, με την Apple να αναβάλει τελικά την κυκλοφορία τους για το δεύτερο μισό του 2021.

Από την άλλη, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo αναφέρει πως τα Lite/X ακουστικά της Apple που ενδέχεται να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, πρόκειται για ακουστικά που θα ανήκουν στην οικογένεια των Beats.

  • Thanks 1