Σύμφωνα με το Handelsblatt, οι συζήτησεις της BMW και της Daimler με την Apple διεκόπησαν, επομένως εάν η εταιρεία τεχνολογίας ετοιμάζει όντως κάποιο όχημα, δεν θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τις προαναφερθείσες εταιρείες αυτοκινήτων.

Η "ρήξη" με τη BMW είχε έρθει από πέρυσι, ενώ με τη Daimler πρόσφατα, και έχει να κάνει με διαφωνίες αναφορικά με το ποια εταιρεία θα αναλάμβανε την ηγεσία του project και την ιδιοκτησία του προϊόντος. Αν λάβουμε υπόψιν όσα γνωρίζουμε για την Apple, οι εν λόγω φήμες φαντάζουν αρκετά πιθανές.

 

Ένα πιθανό σενάριο είναι ότι η Apple ήθελε να ενσωματώσει στο αυτοκίνητο τις δικές της υπηρεσίες και όχι τις υπηρεσίες των δύο εταιρειών.

 

Οι φήμες για κυκλοφορία αυτοκινήτου από την Apple ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο, με βασική αιτία τις προσλήψεις σχετικών ατόμων από την εταιρεία. Στο σημείο αυτό όμως, δεν είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται για αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει η ίδια η εταιρεία ή εάν πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα, με σκοπό να ενσωματωθεί σε αυτοκίνητα άλλων εταιρειών.

 

Όπως και να έχει, ο μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που έχει προσλάβει η Apple, οι οποίοι σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία, δείχνει ότι πρόκειται για ένα σοβαρό project. Οι πρόσφατες φήμες κάνουν λόγο για συνεργασία της Apple με τη Magna, μια Καναδική-Αυστριακή εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Link.png Site: TechCrunch