Σε μια κίνηση που φέρεται να μη σχετίζεται με τη μεγάλη δικαστική διαμάχη των δύο εταιρειών που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ότι αφορά την τεχνολογία modem, η Qualcomm ανακοίνωσε ότι κινεζικό δικαστήριο διέταξε την παύση πωλήσεων και εισαγωγών συγκεκριμένων μοντέλων iPhone στη χώρα.

Όπως αναφέρει το CNBC και Reuters, η απόφαση του κινεζικού δικαστηρίου αφορά τα μοντέλα iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus καθώς και το iPhone X. Στα μοντέλα δεν περιλαμβάνονται τα νέα iPhone Xs, Xs Max και iPhone XR αλλά ούτε αυτά που τρέχουν το iOS 12. Η Apple σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ότι παραβιάζει δύο πατέντες της Qualcomm, με την πρώτη να αφορά τη δυνατότητα των χρηστών να ορίζουν το μέγεθος και την εμφάνιση των φωτογραφιών, ενώ η δεύτερη φέρεται να σχετίζεται με τη «διαχείριση εφαρμογών με μια οθόνη αφής καθώς ο χρήστης βλέπει και πλοηγείται σε εφαρμογές». 

Αναμενόμενα, οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε σχολιασμό της απόφασης, με την Apple να τονίζει ότι όλα τα iPhone της εξακολουθούν να διατίθενται προς πώληση από τα καταστήματα, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες της Qualcomm για την παύση των πωλήσεών τους ως «μια ακόμα κίνηση απελπισίας από μια εταιρεία της οποία οι παράνομες πρακτικέ υπόκεινται σε έρευνα από ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο». Με τη σειρά της η Qualcomm αφού αναφέρει ότι «σέβεται τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με τους πελάτες της και σπάνια καταφεύγει στα δικαστήρια, πιστεύει ακράδαντα στην ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που κατέχει. Η Apple εξακολουθεί να επωφελείται από την πνευματικής μας ιδιοκτησία αρνούμενη να μας αποζημιώσει. Η πρόσφατη εντολή του δικαστηρίου επιβεβαιώνει περαιτέρω τη δύναμη του τεράστιου χαρτοφυλακίου ευρεσιτεχνιών που έχει η Qualcomm».

Η Apple σε πρόσθετη δήλωσή της αναφέρει ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Macrumors