Στη διατήρηση έστω οριακής κερδοφορίας για την τρέχουσα χρήση βάζει τον πήχη η διοίκηση της Info-Quest, που γνωστοποίησε χθες την οριστικοποίηση της συμφωνίας της με την Apple, γεγονός το οποίο τη μετατρέπει σε επίσημο διανομέα των προϊόντων του αμερικανικού κολοσσού για την προσεχή τριετία.

 

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, η εισηγμένη γνωστοποίησε ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου (οπότε λήγει και η περίοδος αποδοχής της προσφοράς της) ολοκληρώνει την εξαγορά της Rainbow, ενώ για τη συμφωνία με την Apple ανακοίνωσε ότι απομένουν μόνο οι τυπικές λεπτομέρειες για την υπογραφή, η οποία τοποθετείται επίσης το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου.

 

Η Info-Quest έχει προσφέρει 8,71 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 79,6% των μετοχών του βασικού μετόχου της Rainbow, κ. Γ. Βάμιαλη, ενώ θα υποβάλει δημόσια πρόταση και για το υπόλοιπο των μετοχών, θέμα που αναμένεται να «κλείσει» έως τα τέλη του 2009.

 

Για την Info-Quest η συμφωνία με την Apple είναι μείζονος σημασίας τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και κερδοφορίας, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας, και εύλογα στόχος είναι η παράτασή της και πέραν της τριετίας.

 

Όπως τόνισε χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Θεόδωρος Φέσσας, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η κρίση έχει πλήξει τις δραστηριότητες του ομίλου στην αγορά λιανικής στην πληροφορική, με τη μείωση των πωλήσεων να κυμαίνεται στο 20%.

 

Source.png Πηγή: reporter.gr