Η Apple δέχεται έντονες επικρίσεις στο διαδίκτυο για τις «φτωχές» προσφορές στις οποίες προχωρά σε χρήστες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα από τα νέα MacBook Pro και Mac Mini, ανταλλάσσοντας τον παλιό τους υπολογιστή.

Σε tweet του, ο David Imel από την ομάδα του MKBHD έγραψε στο Twitter ότι η Apple του προσφέρει μόλις 970 δολάρια σε πίστωση ανταλλαγής για μια διαμόρφωση Mac Pro που η Apple εξακολουθεί να πουλάει με 52.199 δολάρια. Το viral tweet προκάλεσε συζήτηση μεταξύ των χρηστών του Twitter σε ότι αφορά το πρόγραμμα ανταλλαγής της Apple. «Αυτό είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο», δήλωσε ένας χρήστης. «Τα trade-ins της Apple ήταν ανέκαθεν μπούρδες. Εκπλήσσομαι που πίστευες ότι θα πάρεις έστω και το 1/5 της τιμής», ανέφερε ένας άλλος.

Στο Reddit, οι χρήστες έβαλαν επίσης στοίχημα, μοιράζοντας τις προηγούμενες εμπειρίες τους με το πρόγραμμα ανταλλαγής της Apple και τη "χαμηλή αξία" που δέχονται από την εταιρεία αν δώσουν το Mac τους. «Το βασικό μου μοντέλο M1 Pro ανταλλάσσεται με 725 δολάρια. Πτώση αξίας 63,7% σε μία μόνο γενιά. Δεν είναι ωραίο», ανέφερε ένας χρήστης του Reddit. Ένας άλλος χρήστης, από την άλλη πλευρά, μοιράστηκε πώς η Apple του έδωσε 700 δολάρια πέρυσι για ένα MacBook 2016 το οποίο στηρίζονταν σε επεξεργαστή Intel. «Πέρυσι πήρα 700 δολάρια για τον i7 του 2016 χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα ανταλλαγής της Apple. Δεν το περίμενα ότι θα μπορούσα να πάρω οτιδήποτε γι' αυτό τον υπολογιστή. Τα χρησιμοποίησα για να αγοράσω ένα M1 Pro. Μόνο 60% απόσβεση σε 6 χρόνια για ένα μηχάνημα που ουσιαστικά βρίσκεται στο τέλος της ζωής του, ήταν αρκετά καλό. Φαίνεται ότι η Apple δεν χρειάζεται πραγματικά μεταχειρισμένα Apple Silicon Mac, οπότε η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στο forum του MacRumors, οι χρήστες μοιράζονται επίσης τις σκέψεις τους σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής της Apple όσον αφορά τα Mac μετά την κυκλοφορία των νέων μοντέλων. Ένας χρήστης ανέφερε ότι η Apple του πρόσφερε την ίδια τιμή των 970 δολαρίων για ένα MacBook Pro 14 ιντσών M1, ενώ ένας τρίτος του προσφέρει σχεδόν 1.100 δολάρια.

Η πίστωση που δίνει η Apple για την ανταλλαγή ενός παλιού Mac εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της συγκεκριμένης διαμόρφωσης και της κατάστασής του. Στον ιστότοπό της, η Apple προσφέρει μια λίστα με εκτιμώμενες τιμές ανταλλαγής για τη σειρά Mac, αναφέροντας έως 670 δολάρια για το MacBook Pro και έως 1250 δολάρια για το Mac Pro.

  • Like 3