Μετά από πολλές και διαφορετικές φήμες οι οποίες δεν πέτυχαν την ονομασία του, η Apple ανακοίνωσε τελικά το Apple Watch Ultra - ένα στιβαρό, premium smartwatch που βρίσκεται πλέον στην κορυφή της σειράς smartwatch της εταιρείας.

Το ρολόι εισάγει έναν νέο σχεδιασμό με μεγαλύτερη οθόνη, πολύ πιο ανθεκτικά υλικά για εξερεύνηση και έντονη δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Στην ουσία το κορυφαίο ρολόι της Apple απευθύνεται σε όσους αθλούνται αρκετά, και έχουν μάθει μέχρι σήμερα να στηρίζονται σε πιο επαγγελματικές λύσεις όπως αυτές της Garmin. Ενσωματώνει τους γνωστούς αισθητήρες ενώ η φωτεινότητα της οθόνης φτάνει τα 2000 nits που κάνει εύκολη την ανάγνωσή της ακόμα και κάτω από έντονο ήλιο.

Στο Watch Ultra βρίσκουμε ένα νέο προστατευτικό κουμπιών στο πλάι, με θήκη τιτανίου 49 χιλιοστών και επανασχεδιασμένη ψηφιακή κορώνα. Τα κουμπιά και οι κορώνες είναι επίσης σχεδιασμένα για να λειτουργούν με γάντια, κάτι που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τους αθλητές που αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους και υπό διαφορετικές θερμοκρασίες. Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ενώ η αυτονομία φτάνει τις 36 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Διαθέτει επίσης λειτουργία low mode που η αυτονομία μεγαλώνει στις 60 ώρες με απενεργοποιημένες όμως αρκετά χαρακτηριστικά.

1694046993_CleanShot2022-09-07at20_36.43@2x.jpg.83f4dd20848dd36b47d10a0a1ec5c0ee.jpg

Το Watch Ultra διαθέτει επίσης βελτιωμένο GPS πολλαπλών ζωνών, το οποίο περιλαμβάνει τη νέα συχνότητα L5 κάτι που έχουμε δει μόνο σε μοντέλα από τη Garmin και την Coros. Το Action κουμπί επιτρέπει επίσης τη μετάβαση από το ένα σκέλος ενός τριάθλου στο επόμενο ενώ είναι προγραμματιζόμενο για να το φέρετε στα μέτρα σας. Θα υπάρχει επίσης αυτόματη ανίχνευση για το πότε οι αθλητές φτάνουν στις πίστες αργότερα φέτος. Διαθέτει επίσης μια σειρήνα 86 ντεσιμπέλ για να βοηθήσει τους άλλους να σας εντοπίσουν σε περίπτωση ατυχήματος.

Για τα θαλάσσια σπορ, μπορεί να αντέξει το kiteboarding και έχει αντοχή στο νερό WR 100. Η Apple έδωσε μεγάλη έμφαση σε μια νέα εφαρμογή για όσους ασχολούνται με το υποβρύχιο ψάρεμα, η οποία όταν βρίσκεστε κάτω από το νερό δείχνει την ώρα, το βάθος και τη θερμοκρασία. Είναι επίσης πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο EN 13319 για αυτοδύτες.

Το Apple Watch Ultra σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στο ταξίδι των smartwatch της Apple. Μέχρι στιγμής, τα Apple Watches ήταν πιο γενικής χρήσης συσκευές με εξαιρετική συνδεσιμότητα, έξυπνες λειτουργίες και προηγμένες ειδοποιήσεις υγείας. Όμως το Ultra είναι μια συσκευή με σαφή προσανατολισμό στη γυμναστική, η οποία προορίζεται να ανταγωνιστεί τις Garmin και Polar.

Κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου με τιμή $799. Υπάρχουν επίσης τρεις νέα λουράκια τα οποία διακρίνονται για την αντοχή τους.

Ενημέρωση 8/9 12:15 - Η τιμή του Apple Watch Ultra στην Ελλάδα έχει οριστεί στα €1039.

  • Like 6