Η αμερικανική εταιρεία φαίνεται πως ετοιμάζει το επόμενο κύμα υπολογιστών που θα υποστηρίζονται από τους πολλούς διαδόχους του M1.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple ετοιμάζει νέα MacBook Pro, ένα MacBook Air χαμηλότερων επιδόσεων, ένα μεγαλύτερο iMac και νέα Mac Pro και Mac mini. Σύμφωνα με τις ίδιες ανώνυμες πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου, ίσως δούμε επανασχεδιασμένους MacBook Pro 14 και 16 ιντσών μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Έπειτα, θα ακολουθήσει ένα ανανεωμένο MacBook Air στο τέλος του τρέχοντος έτους και ένα MacBook Pro 13’’ ενώ τον επόμενο χρόνο αναμένεται ένα εντελώς νέο Mac Pro.

Τα MacBook Pro 14 και 16’’ θα έχουν νέο «σασί», υποστήριξη MagSafe και περισσότερες θύρες. Ανάμεσα στις θύρες περιλαμβάνονται HDMI αλλά και η επιστροφή της δημοφιλούς κάρτας SD. Ωστόσο, αυτά τα δύο MacBook Pro δεν θα διαθέτουν το ίδιο Apple Silicon τσιπ αλλά δύο διαφορετικά τσιπ τα οποία για την ώρα ονομάζονται Jade C-Chop και Jade C-Die. Και τα δύο νέα τσιπ αναμένονται να έχουν 10 πυρήνες, οκτώ υψηλών επιδόσεων και δύο χαμηλότερης ισχύος. Επίσης, και τα δύο θα έρχονται με γραφικά 16 ή 32 πυρήνων και θα υποστηρίζουν έως και 64GB RAM.

Το επόμενο Mac Mini θα διαθέτει επίσης ένα από τα δύο παραπάνω τσιπ όπως επίσης και δύο επιπλέον θύρες. Το νέο Mac Pro λέγεται πως θα προσφέρεται σε δύο ακόμη νέα τσιπ, τα οποία θα είναι από δύο έως και τέσσερις φορές ισχυρότερα σε σύγκριση με τα Jade C-Chop και C-Die και θα ονομάζονται Jade 2C-Die και Jade 4C-Die. Το Bloomberg ισχυρίζεται ότι αυτά τα τσιπ θα έχουν 20 και 40 πυρήνες αντίστοιχα.

Το τσιπ των 20 πυρήνων θα έχει 16 πυρήνες υψηλής απόδοσης και 4 χαμηλότερης ισχύος όπως επίσης και γραφικά με έως και 64 πυρήνες. Η έκδοση των 40 πυρήνων θα συνδυάζει έως και 32 πυρήνες υψηλής απόδοσης με 8 πυρήνες χαμηλότερης ισχύος αλλά και γραφικά έως και 128 πυρήνες. Και όχι, δεν είναι μόνο αυτά, υπάρχουν κι άλλα νέα τσιπ.

Το MacBook Air θα διαθέτει και αυτό ένα νέο τσιπ, του οποίου η κωδική ονομασία είναι Staten και πρόκειται για μία ταχύτερη έκδοση του M1. Το Staten τσιπ θα έχει από 8 έως 10 πυρήνες και αναμένεται να βρίσκεται στο εσωτερικό και του MacBook Pro 13’’.

Όσον αφορά το μεγαλύτερο iMac δεν υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες, εκτός του ότι θα είναι μεγαλύτερο από το 24’’ που παρουσίασε η Apple στην εκδήλωση Spring Loaded. Αυτό συμβαδίζει με προηγούμενες φήμες που ήθελαν το νέο iMac «πολύ μεγάλο & μεγαλύτερο από το τελευταίο μεγαλύτερο». Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple σταμάτησε την ανάπτυξη του μεγάλου iMac πριν από κάποιους μήνες για να επικεντρωθεί καλύτερα στο μοντέλο των 24’’.

Όπως όλα δείχνουν, η ενσωμάτωση του M1 σε αρκετές νέες συσκευές φέτος για την Apple, ήταν μία προσωρινή στρατηγική ώστε το επόμενο βήμα να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Κι αν οι παραπάνω φήμες επιβεβαιωθούν, φαίνεται πως η Apple αναμένεται να φέρει στην αγορά 5 νέα τσιπ, μία αρκετά εντυπωσιακή συνέχεια.

  • Like 4