Η ταινία Greyhound με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks έρχεται στη video streaming υπηρεσία Apple TV+ στις 10 Ιουλίου όπως ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα. 

Αρχικά το πολεμικό δράμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει από τη Sony Pictures στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 10 Ιουνίου, κάτι που δεν κατέστη εφικτό εξαιτίας της πανδημίας. Το Greyhound αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της Apple μέχρι στιγμής για τη video streaming υπηρεσία της, αφού σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η εταιρεία αγόρασε τα δικαιώματα παγκόσμιας διάθεσης της ταινίας με το ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων . Οι Έλληνες συνδρομητές της υπηρεσίας θα μπορέσουν να δουν την ταινία από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και με ελληνικούς υπότιτλους.

Το σενάριο της ταινίας, το οποίο είναι βασισμένο στο βιβλίο του C. S. Forester, «Ο Καλός Ποιμένας», φέρει τον Hanks να καλείται να προστατεύσει  ως κυβερνήτης μια συστοιχία 37 πλοίων, από ένα γερμανικό υποβρύχιο (U-Boat), τα οποία μεταφέρουν στρατεύματα και προμήθειες, σε περιοχή του Ατλαντικού. Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Aaron Schneider ενώ ο ίδιος ο Tom Hands έχει γράψει το σενάριο.

Με την κίνηση αυτή η Apple ίσως φανερώνει πιο επιθετικά σχέδια για τη μελλοντική επέκταση της video streaming υπηρεσία της με περιεχόμενο, αφού κατά γενική ομολογία αν και με κόστος €4,99, οι διαθέσιμες επιλογές είναι ελάχιστες. Η Apple έχει επιλέξει πάντως να δίνει δωρέαν ετήσια συνδρομή σε όλους προμηθευτούν κάποιο νέο iPhone, iPad, Apple TV, iMac ή iPod Touch. 

 

  • Like 3