Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, και στην αναφορά της περιλαμβάνονται οι αρχικές πωλήσεις των μοντέλων iPhone 8 καθώς και το πρώτο κύμα των πωλήσεων του iPhone X.

Συνδυαστικά, η εταιρεία με έδρα το Cupertino, στη California πούλησε 77,3 εκατομμύρια συσκευές iPhone. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 1,3% σε σύγκριση με τις πωλήσεις του ίδιου τριμήνου πέρυσι.

Όμως η υψηλότερη τιμή του iPhone X όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει τις απώλειες από τις λιγότερες πωλήσεις συσκευών, αλλά βοήθησε να ξεπεράσει τα έσοδα του περσινού πρώτου τριμήνου και από τα $78,4 δισεκατομμύρια που ήταν, να φτάσει τα $88,3 δισεκατομμύρια. Τα έσοδα που ανακοινώθηκαν ήταν λίγο πάνω από όσα είχαν προβλέψει αναλυτές, δηλαδή $84-$87 δισεκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Apple επίσης πούλησε 13.2 εκατομμύρια iPad και 5,1 εκατομμύρια υπολογιστές Mac. Το ίδιο τρίμηνο πέρυσι είχε πουλήσει λιγότερες συσκευές iPad (13 εκατομμύρια) αλλά λίγο περισσότερους Mac (5,4 εκατομμύρια). Η Apple στην ανακοίνωση της επίσης επισήμανε ότι έφτασε τις 1,3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές σε ολόκληρο τον κόσμο τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με την IDC, η Apple πούλησε τα περισσότερα smartphones την περίοδο των διακοπών επίσης. Τη συγκεκριμένη περίοδο πουλήθηκαν συνολικά 403,5 εκατομμύρια smartphones, όταν πέρυσι οι πωλήσεις είχαν φτάσει τις 430,7 εκατομμύρια μονάδες. Οι αποστολές της Samsung, τους τελευταίους μήνες, που βρίσκεται συνήθως στη κορυφή της λίστας, έφτασαν τις 74,1 εκατομμύρια, αριθμός μειωμένος κατά 4,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αποστολές της Apple από την άλλη όπως αναφέραμε για την ίδια περίοδο ήταν 77,3 εκατομμύρια.

Συνολικά, για όλη τη χρονιά, η Samsung βρίσκεται ξεκάθαρα στη 1η θέση με 317,3 εκατομμύρια αποστολές, με την Apple να ακολουθεί στη 2η θέση με 215,4 εκατομμύρια. Στη 3η θέση βρέθηκε η Huawei με 153,1 εκατομμύρια μονάδες ενώ στις επόμενες θέσεις έχουμε την Xiaomi και την Oppo.

GSMArena

Engadget