Όταν η Apple ανακοίνωσε τη νέα της οθόνη Studio Display, υποσχέθηκε «συναρπαστική» ποιότητα webcam.

Ωστόσο, όταν οι οθόνες έφτασαν στα χέρια των πρώτων καταναλωτών, αυτοί παρατήρησαν ότι η εικόνα που εμφανιζόταν από την ενσωματωμένη κάμερα δεν ήταν καλή. Η Apple κυκλοφορεί τώρα μια νέα ενημέρωση σε μορφή beta η οποία υπόσχεται να διορθώσει ορισμένα από αυτά τα ζητήματα - όμως όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα για την κακή ποιότητα της webcam της Studio Display δεν βασίζεται στο λογισμικό αλλά στο ίδιο το hardware.

Σύμφωνα με σχεδόν κάθε κάτοχο της Studio Display, η ποιότητα της webcam είναι πολύ κακή σε σύγκριση με την μπροστινή κάμερα άλλων συσκευών της Apple. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εικόνες φαίνονται θολές, "ξεπλυμένες" ενώ έχουν και αρκετό θόρυβο. Στο review της ιστοσελίδας The Verge, ο Nilay Patel αναφέρει ότι η κάμερα του Studio Display φαίνεται «απαίσια σε καλό φως και εντελώς άθλια σε χαμηλό φωτισμό». Η Joanna Stern της Wall Street Journal παρομοίασε την απόδοση της κάμερας με αυτή ενός «παλιού BlackBerry». Το Gizmodo είχε παρόμοια παράπονα, λέγοντας ότι η web κάμερα του Studio Display είναι "θορυβώδης" και "όχι εξαιρετική".

Αμέσως μετά τη δημοσίευση των πρώτων reviews της οθόνης που επέκριναν την webcam των 12 megapixel, η Apple με επίσημη δήλωσή της ανέφερε ότι εργαζόταν σε μια ενημέρωση λογισμικού για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας. Σχεδόν δύο μήνες μετά την ανακοίνωση αυτή, η Apple κυκλοφόρησε σήμερα μια beta ενημέρωση που φέρνει βελτιώσεις στην επεξεργασία της εικόνας της ενσωματωμένης webcam της Studio Display. Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Jason Snell, η Apple έχει προχωρήσει σε κάποιες προσαρμογές για να κάνει το Centre Stage λιγότερο επιθετικό. Ταυτόχρονα, ο James Thomson σημειώνει ότι υπάρχει πολύ λιγότερος θόρυβος στην ποιότητα της εικόνας κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων μετά την ενημέρωση, με λίγο μεγαλύτερη αντίθεση, αλλά η ποιότητα εξακολουθεί να είναι "αρκετά ξεπλυμένη" συγκριτικά με άλλες κάμερες.

Νεότερες αναφορές συγκλίνουν στο γεγονός ότι η ενσωματωμένη webcam της νέας οθόνης της Apple έχει σαφή όρια που ορίζονται από το hardware, χωρίς κάποια αναβάθμιση λογισμικού να μπορέσει να τα διορθώσει, αν και η αρχική θέση της εταιρείας είχε αφήσει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές της Apple, αυτή τη φορά η εταιρεία επίλεξε μια υπερευρυγώνια κάμερα για τη λειτουργία Center Stage η οποία χρησιμοποιεί τη μηχανική εκμάθηση για να έχει συνεχώς τον χρήστη στο κέντρο του κάδρου. Από τη στιγμή που η κάμερα δεν έχει οπτικό zoom, το Center Stage προχωρά σε ψηφιακό crop της εικόνας για να έχει συνεχώς το πρόσωπο στο κέντρο. Έτσι, ενώ ένα iPhone μπορεί να τραβήξει μια πραγματική selfie στα 12 megapixel, οι κάμερες Center Stage καταγράφουν την εικόνα στα 12 megapixel χρησιμοποιώντας τον εξαιρετικό ευρυγώνιο φακό και στη συνέχεια προχωρούν σε ψηφιακό κόψιμο προκειμένου να μοιάζουν με κανονική φωτογραφία ή βίντεο. Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε λιγότερο ευκρινείς εικόνες, με τις διαφορές όπως μπορείτε να δείτε και στα παραδείγματα, να είναι αρκετά εμφανείς.

  • Thanks 1
  • Sad 1