Το οποίο αναμένεται να διατεθεί την επόμενη εβδομάδα και είναι σχεδιασμένο για την οικογένεια συσκευών iPhone 12

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα μέσω της ιστοσελίδα της το νέο MagSafe Battery Pack, το οποίο είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με το iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max.

Το MagSafe Battery Pack είναι σχεδιασμένο να ενσωματώνεται μαγνητικά στο πίσω μέρος των συσκευών, με μαγνήτες να το κρατάνε στη σωστή θέση. Το αξεσουάρ θα είναι διαθέσιμο σε λευκό χρώμα και φαίνεται να προστατεύεται από στρώμα σιλικόνης. Βάση των φωτογραφιών, φαίνεται να έχει μπαταρία 11,13Wh που είναι αρκετό για μερική φόρτιση της συσκευής. Συγκριτικά, το iPhone 12 έχει μπαταρία 10,78Wh αλλά λόγω του Qi charging υπάρχει χάσιμο ενέργειας.

magsafe-battery-pack.jpg

Από μόνο του, το MagSafe Battery Pack φορτίζει ένα iPhone στα 5W ενώ όταν φορτίζει, μπορεί να φορτίσει ένα iPhone με έως και 15W. Το MagSafe Battery Pack και το iPhone μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με την Apple, με το Lighting καλώδιο κουμπωμένο στο MagSafe προσφέρεται φόρτιση με έως 15W, ενώ με 20W φορτιστή στο MagSafe, οι δύο συσκευές (MagSafe και iPhone) θα φορτίσουν πολύ γρηγορότερα. Η εταιρεία προτείνει φορτιστή USB-C σε Lighting καλώδιο στα 20W για την φόρτισή του.

Το MagSafe μπορεί να φορτιστεί και από το iPhone, αν το κινητό είναι συνδεδεμένο σε πηγή ενέργειας, με την εταιρεία να αναφέρει πως κάποιοι χρήστες ίσως θέλουν να φορτίσουν έτσι το iPhone τους όταν βρίσκεται συνδεδεμένο σε άλλη συσκευή, πχ μεταφορά αρχείων σε Mac.

magsafe-battery-pack-3.jpg

Σύμφωνα με το έγγραφο υποστήριξης, αναφέρεται πως χρειάζεται iOS έκδοση 14.7 ή νεώτερη για χρήση του αξεσουάρ. Η κατάσταση θα προβάλλεται στην αρχική οθόνη ή στο Today View με το widget μπαταρίας.

Επιπλέον, η Apple αναφέρει πως υπάρχει περίπτωση η συσκευή να ζεσταθεί από την φόρτιση, περιορίζοντας το ποσοστό φόρτισης στο 80% για να αποφευχθεί μείωση της ζωής μπαταρίας. Αφού πέσει η θερμοκρασία, θα συνεχιστεί η φόρτιση.

Για επιπλέον συντήρηση της μπαταρίας, θα υπάρχει λειτουργία διαχείρισης φόρτισης όταν το MagSafe είναι κουμπωμένο για μεγάλες περιόδους. Και με το Optimized Battery Charging ενεργοποιημένο, οι χρήστες θα δέχονται ειδοποίηση στην Οθόνη Κλειδώματος όταν το iPhone είναι πλήρως φορτισμένο.

Όσοι χρήστες χρησιμοποιούν δερμάτινη θήκη μαζί με το MagSafe πρέπει να γνωρίζουν πως μπορεί να προκληθούν σημάδια στο δέρμα, κάτι που σύμφωνα με την Apple είναι φυσιολογικό.

Τέλος, το MagSafe Battery Pack θα φτάσει στα χέρια των ενδιαφερόμενων 19 Ιουλίου με το κόστος του να ανέρχεται στα $99.

  • Like 1
  • Haha 14