Είτε ξεχάσατε που τα αφήσατε είτε τα χάσατε, πλέον έχετε περισσότερες επιλογές να τα εντοπίσετε

Η Apple διέθεσε ένα νέο firmware update για τα  AirPods Pro και AirPods Max που προσφέρουν νέες επιλογές εντοπισμού, αν ξεχάσετε που τα αφήσατε. Οι λειτουργίες αυτές αρχικά ήταν να διατεθούν με το iOS 15, αλλά τελικά δεν έγιναν με τη κυκλοφορία της ενημέρωσης. Ευτυχώς όμως, η εταιρεία δεν καθυστέρησε πολύ, με το MacRumors να αναφέρει πως είναι από σήμερα διαθέσιμες.

Μέσω της Find My εφαρμογής, ήταν ήδη εφικτό να δείτε την τελευταία τοποθεσία των AirPods αν ήταν συνδεδεμένα με το iPhone ή και να αναπαράγεται ένας ήχος για τον ευκολότερο εντοπισμό τους. Πλέον το νέο update επεκτείνει τη λειτουργία αυτή, καθώς με την ενεργοποίηση του Lost Mode μπορείτε να αξιοποιήσετε άλλες iPhone, iPad και Mac συσκευές για να βοηθήσουν την εύρεσή τους. Αν εντοπιστούν σε εύρος ακτίνας Bluetooth μιας άλλης Apple συσκευής, θα σας παρουσιαστεί η τοποθεσία τους.

Η Apple επίσης πρόσθεσε ένα γραφικό περιβάλλον παρόμοιο με το Find Nearby των AirTags για τον εντοπισμό τους, αν ξέρετε ότι βρίσκονται κάπου κοντά σας. Όμως αφού δεν υπάρχει U1 chip μέσα στα earbuds της Apple, δεν είναι τόσο ακριβές η τοποθεσία τους. Αντιθέτως, αντί για τα βελάκια που εμφανίζονται με τα AirTags, θα έχετε σχετικά μηνύματα στην οθόνη σας που αφορούν την απόσταση από τα ακουστικά.

Επίσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτόματες ειδοποιήσεις αν αφήσετε κάπου τα AirPods. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα υποστήριξης της Apple.

Δυστυχώς, η Apple δεν προσφέρει έναν ξεκάθαρο τρόπο ενημέρωσης firmware των AirPods, καθώς συνήθως ενημερώνονται όταν συνδεθούν στο iPhone. Φυσικά μπορείτε να ελέγξετε την έκδοσή τους:

  • Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPhone ή iPad
  • Γενικά > Σχετικά
  • Επιλέξτε τα AirPods και από εκεί θα πρέπει να δείτε την έκδοση firmware

Η νέα έκδοση με τις νέες λειτουργίες είναι η 4A400. Όσο για τα βασικά AirPods, ακόμη φέρουν περιορισμένες λειτουργίες εντοπισμού, αλλά ελπίζουμε να διατεθεί κι εκεί μια καλύτερη λύση πριν την φημολογούμενη κυκλοφορία των AirPods τρίτης γενιάς.