Καθώς τα Apple Music, App Store και iTunes χρησιμοποίησαν τεχνολογία της PMC

Όπως όλα δείχνουν, η τεχνολογία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων της Apple θα κοστίσει αρκετά στην εταιρεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η εταιρεία καλείται να πληρώσει $308,5 εκατομμύρια στην PMC (Personalized Media Communications) για παραβίαση DRM πατέντας.

Η PMC το 2015 ακόμη, υποστήριξε πως η τεχνολογία FairPlay που χρησιμοποιείται στα App Store, Apple Music και iTunes, παραβιάζει συνολικά επτά πατέντες. Η Apple αρχικά κατάφερε να απορρίψει τους ισχυρισμούς στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ, αλλά η PMC κατάφερε να ανατρέψει ορισμένες από αυτές τις αποφάσεις κατόπιν έφεσης.

Η Google απέτρεψε μια παρόμοια υπόθεση της PMC, με το Netflix να αντιμετωπίζει μια παρόμοια δικαστική διαμάχη, ύστερα από μια αγωγή που κατατέθηκε το 2019. Η PMC είναι μια εταιρεία που βασίζεται κυρίως σε αγωγές - χάρη στις διάφορες πατέντες της.

Η Apple ήδη δήλωσε πως σχεδιάζει να απορρίψει τη νέα απόφαση, προσθέτοντας πως τέτοιες κινήσεις κάνουν μεγαλύτερο κακό στον καταναλωτή. Παρόλα αυτά, οι αποφάσεις αυτές δε θα επηρεάσουν τη χρήση της DRM τεχνολογίας, αλλά μπορεί να ανοίξουν νέα μονοπάτια ίδια τακτικής στην PMC.

Τέλος, αν και για την ώρα φαίνεται να φτάσαμε στο τέλος της διαμάχης, είναι βέβαιο πως η ιστορία θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα.