Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Apple υπέβαλλε αιτήσεις για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα και για άλλα εμπορικά σήματα και ονομασίες που σχετίζονται με το φημολογούμενο AR headset (Augmented Reality, Επαυξημένη Πραγματικότητα) που ετοιμάζει. 

Οι αιτήσεις κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων και ονομασιών περιείχαν τις ονομασίες «reality One», «reality Pro» και «reality Processor» και υποβλήθηκαν στις αρμόδιες αρχές και σε γραφεία κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία, στην Νέα Ζηλανδία, στην Σαουδική Αραβία, στην Κόστα Ρίκα και στην Ουρουγουάη. Η εταιρεία, όπως συνηθίζει, δεν κατοχύρωσε τα εμπορικά σήματα και τις ονομασίες απευθείας στο όνομα της, παρά χρησιμοποίησε νομικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία.

Οι φήμες για την παρουσίαση των γυαλιών ή του headset επαυξημένης ή μικτής πραγματικότητας άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά τον περασμένο Φεβρουάριο από όταν η ονομασία «Reality» έκανε την εμφάνιση της σε ανοικτό πηγαίο κώδικα στο GitHub καθώς και σε αρχεία καταγραφής που σχετίζονται στο App Store. Τον Μάϊο ωστόσο ανακαλύφθηκαν στοιχεία από αιτήσεις κατοχύρωσης εμπορικού σήματος για την ονομασία «realityOS». Οι αιτήσεις υποβλήθηκαν από μία εταιρεία με την ονομασία Realityo Systems LLC, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μία εταιρεία-κέλυφος (μία εικονική εταιρεία, μη εισηγμένη, περιορισμένης ευθύνης η οποία δεν διαθέτει φυσική παρουσία ή δραστηριότητα, δεν εκτελεί οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, δεν έχει φορολογική κατοικία σε χώρα-φορολογικό παράδεισο κ.ά.) που δημιουργήθηκε από την ίδια την Apple για να καλύψει τα ίχνη της.

Με το realityOS να αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα το λειτουργικό σύστημα, τα reality One και reality Pro θα μπορούσαν να είναι οι ονομασίες για δύο διαφορετικά μοντέλα headset εικονικής ή μικτής πραγματικότητας που ετοιμάζει η εταιρεία. Ο reality Processor από την άλλη θα μπορούσε να είναι ένα SoC που βασίζεται στον επεξεργαστή M2 και είναι σχεδιασμένος ειδικά για τις ανάγκες των headsets. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα ενσωματώνει ένα ισχυρό σύστημα γραφικών που είναι ειδικά σχεδιασμένο για εμπειρίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και θα συνοδεύεται από 16GB μνήμης.

Από ότι φαίνεται, η Apple έκανε κάτι παρόμοιο με το realityOS όπως και με τις τρεις νέες ονομασίες «reality». Οι αιτήσεις για τα εμπορικά σήματα υποβλήθηκαν από μία εταιρεία-κέλυφος με την ονομασία Immersive Health Solutions LLC τον Φεβρουάριο καθώς και από την Corporation Trust Co., μία εταιρεία που χρησιμοποιείται συχνά για τέτοιες αιτήσεις από εταιρείες που θέλουν να αποφύγουν τη δημοσιότητα. Τα εμπορικά σήματα που κατατέθηκαν σε άλλες χώρες όπως στη Νέα Ζηλανδία έγιναν από δικηγορικά γραφεία με τα οποία η Apple έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν.

Η ανάπτυξη των γυαλιών ή του headset AR/VR από την Apple φημολογείται εδώ και αρκετά χρόνια. Οι φήμες ξεκίνησαν αφότου η εταιρεία εξαγόρασε την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας VRvana το 2017. Δεν αναμένεται να παρουσιαστούν πάντως μέσα στη χρονιά. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανακοίνωση του headset αναμένεται να γίνει μέσα στο 2023 και ενδέχεται να διαθέτουν ειδικές εκδόσεις -επαυξημένης πραγματικότητας- των Χαρτών της Apple ή του FaceTime καθώς και χαρακτηριστικά συνεργασίας (collaboration) που θα του δώσουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τις λύσεις της Meta (Facebook). Επίσης, ενδέχεται να επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν περιεχόμενο από το Apple TV+ (π.χ. ταινίες, τηλεοπτικές σειρές) και θα περιλαμβάνει διάφορα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την υγεία ή και τη φυσική κατάσταση.

  • Like 1