Η Apple κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα Apple Pencil επόμενης γενιάς που μπορεί να «ανιχνεύει» χρώματα από πραγματικές επιφάνειες (π.χ. ένα τετράδιο, μία εικόνα σε περιοδικό) και στη συνέχεια να εισάγει το ίδιο χρώμα στο iPad.

Οι δυνατότητες δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η εταιρεία φαίνεται πως έχει κατοχυρώσει και τη δυνατότητα δειγματοληψίας υφής (texture sampling).

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, την ύπαρξη του οποίου αντιλήφθηκε πρώτη η ιστοσελίδα Patently Apple, περιγράφει ένα εξελιγμένο Apple Pencil με αισθητήρες χρωμάτων ενσωματωμένους στην μύτη του stylus, οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύουν το χρώμα πραγματικών επιφανειών ή αντικειμένων. Οι εικόνες στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνουν ότι το ‌Apple Pencil μπορεί επίσης να ενσωματώνει αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος, πομπό φωτός και ανιχνευτή φωτός, οι οποίοι συνεισφέρουν στην ανίχνευση του χρώματος και της υφής μίας επιφάνειας.

Μία αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ή ένα κατοχυρωμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν υποδεικνύει πότε ή ακόμα και το αν θα δούμε την εφαρμογή της τεχνολογίας σε κάποιο πραγματικό προϊόν. Η Apple κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό τον Ιούνιο του 2020 και τρία χρόνια αργότερα, δεν έχουμε δει να εφαρμόζεται η συγκεκριμένη τεχνολογία στο Apple Pencil. Η δεύτερη γενιά ‌Apple Pencil‌ ανακοινώθηκε το 2018 και μέχρι στιγμής δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση για το πότε θα κάνει ντεμπούτο η 3η γενιά της συσκευής. 

Η Apple έχει προσθέσει νέα λειτουργικότητα στο Apple Pencil χάρη στο βελτιωμένο hardware των νέων συσκευών iPad και στα νέα χαρακτηριστικά του iPadOS. Για παράδειγμα, με την ανακοίνωση του νέου iPad Pro με επεξεργαστή M2, η εταιρεία διέθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Apple Pencil hover, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν σε ορισμένη απόσταση το Apple Pencil πάνω από την οθόνη του iPad για να γνωρίζουν που και πως ακριβώς θα αγγίξει την οθόνη (π.χ. το μέγεθος της βούρτσας κατά τον σχεδιασμό/ζωγραφική) για ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο και ταχύτητα.

 

  • Like 6
  • Thanks 2