Όταν η Apple λανσάρισε τους πρώτους Mac με τον δικό της επεξεργαστή M1 (π.χ. MacBook Air, MacBook Pro ή Mac mini) ήταν ίδιοι με τους προκατόχους τους, με εξαίρεση βεβαίως τo mainboard και τον επεξεργαστή.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν ωστόσο πολλές φήμες που υποδεικνύουν ότι η Apple εργάζεται πάνω στον επανασχεδιασμό των προϊόντων της.

Η Αμερικάνικη εταιρεία έχει ήδη λανσάρει τον επανασχεδιασμένο iMac με τον δικό της επεξεργαστή στο εσωτερικό του και τώρα μαθαίνουμε ότι πέρα από τα νέα MacBook ετοιμάζει και ένα επανασχεδιασμένο Mac mini.

Οι ιστοσελίδες 9to5Mac και MacRumors επικαλούνται πληροφορίες από ένα newsletter που απέστειλε ο δημοσιογράφος Mark Gurman (ο οποίος έχει αξιόπιστες πηγές) από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, στο οποίο υποστηρίζει ότι μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να διατεθεί ένα νέο επανασχεδιασμένο Mac mini το οποίο θα ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή M1X της Apple. Ο επεξεργαστής δεν έχει βεβαίως ανακοινωθεί ωστόσο η υπόθεση ότι θα είναι αρκετά ταχύτερος του M1 μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής.

Το επανασχεδιασμένο Mac mini πέρα από ανανεωμένο εσωτερικό θα διαθέτει και ανανεωμένο εξωτερικό με την εταιρεία να προσθέτει περισσότερες θύρες στον υπολογιστή. Λέγεται ότι θα απευθύνεται περισσότερο σε power users και πως θα κοστίζει περισσότερο από τα μοντέλα που προσφέρει σήμερα η Apple, με την εταιρεία να διατηρεί το μοντέλο M1 στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της ως μία «basic» λύση.

Πέρα από το Mac mini, η Apple πρόκειται το Φθινόπωρο να ανακοινώσει πλήρως επανασχεδιασμένα MacBook Pro που επίσης θα ενσωματώνουν τον ισχυρότερο επεξεργαστή M1X με την εταιρεία ενδεχομένως να έχει την ίδια «multicolor» προσέγγιση που είχε και με τον iMac.

 

  • Like 1