Με στόχο να επεκτείνει την παρουσία της σε ακόμη περισσότερες χώρες

Περισσότερα φυσικά καταστήματα θέλει να ανοίξει η Apple σύμφωνα με τον Deirdre O'Brien της εταιρείας, παρά το γεγονός πως πολλές πόλεις εστιάζουν όλο και περισσότερο στις online αγορές. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει 511 Apple Stores παγκοσμίως, με τα 100 να βρίσκονται στην Ευρώπη.

Όπως επιβεβαίωσε ο Deirdre O'Brien, σκοπεύουν να επεκταθούν στη Funke Mediengruppe της Γερμανίας:
"Στο online κατάστημά μας το κοινό μπορεί να μάθει πολλά για τα προϊόντα μας. Σε ένα φυσικό κατάστημα μπορούν να τα περιεργαστούν και να έχουν καλύτερη άποψη. Σκοπεύουμε να προσθέσουμε περισσότερα καταστήματα."

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί αν η επέκταση θα εστιάσει σε κάποια συγκεκριμένη αγορά, τα σχόλια του O'Brien για τη Γερμανία δείχνουν πως η Ευρώπη είναι ο κύριος στόχος. Το νεώτερο κατάστημα της Apple στη Ρώμη άνοιξε μόλις την περασμένη εβδομάδα, ενώ η εταιρεία ήδη ετοιμάζει το δεύτερο κατάστημά της στο Βερολίνο.

Τέλος, ο O'Brien επισήμανε πως η Apple "αναμφίβολα" θα προσθέσει νέες υποδομές σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εταιρεία ήδη να σχεδιάζει το στήσιμο ενός νέου κέντρου σχεδιασμού στο Μόναχο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, το οποίο σε κόστος φέρεται να αγγίζει το 1€ δισεκατομμύριο.