Η εφαρμογή προωθεί το κοινό στα προϊόντα της Apple για να αγοράσουν, νοικιάσουν και να εγγραφούν στην Apple TV Plus υπηρεσία.

Η Apple αφαίρεσε ξαφνικά την επιλογή για αγορά ή ενοικίαση ταινιών από την Apple TV εφαρμογή της σε Android TV συσκευές. Αυτό αφορά και συσκευές που τρέχουν τη νεότερη πλατφόρμα Google TV, όπως τη συναντάμε στο τελευταίο Chromecast και σε πρόσφατες τηλεοράσεις των Sony, TCL και άλλων εταιρειών. Όπως αναφέρουν ιστοσελίδες όπως το 9to5Mac, η δυνατότητα για άμεση ενοικίαση ή αγορά περιεχομένου αφαιρέθηκε, με το The Verge να ανακαλύπτει πως και εγγραφή στην Apple TV Plus συνδρομή επίσης δεν είναι δυνατή.

Πλέον υπάρχει ένα κουμπί "how to watch" που προωθεί το κοινό σε Apple προϊόντα ή άλλες streaming υπηρεσίες για αγορά, ενοικίαση και αγορά Apple TV Plus συνδρομής. Οι αλλαγές αυτές δεν αναγράφονται ακόμη και στη σελίδα υποστήριξης της Apple για Android TV, καθώς εκεί γίνεται αναφορά πως οι συναλλαγές υποστηρίζονται. Πριν μερικές ημέρες, κάτοχοι Nvidia Shield παρατήρησαν πως κι αυτοί δεν είχαν την επιλογή αγοράς ή ενοικίασης περιεχομένου στην υπηρεσία.

apple-tv-android-blocked.jpg

Από το άνω πάνελ της εφαρμογής έχουν αφαιρεθεί οι καρτέλες ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, με διαθέσιμες πλέον μόνο τις επιλογές Watch Now, Apple TV Plus και Βιβλιοθήκη. Όλες οι ταινίες και σειρές υπάρχουν και εμφανίζονται με αναζήτηση, αλλά η μόνη διαθέσιμη επιλογή πλέον είναι το νέο κομπί "how to watch" και η προσθήκη στην ουρά παρακολούθησης.

Η Apple TV εφαρμογή διατέθηκε σταδιακά σε συγκεκριμένες Android TV συσκευές προς το τέλος του 2020 και αργότερα έγινε ευρέως διαθέσιμη τον περασμένο Ιούνιο. Λιγότερο από ένα έτος μετά, η Apple αφαιρεί τις ενοικιάσεις, αγορές ταινιών και συνδρομών, αφήνοντας την εφαρμογή να προωθεί το κοινό σε άλλες υπηρεσίες, για το περιεχόμενο που αγόρασαν/πλήρωσαν. "Δεν υποστηρίζουν όλες οι συσκευές συναλλαγές, επομένως ενδέχεται να μην μπορείτε να αγοράσετε, να νοικιάσετε ή να εγγραφείτε απευθείας σε εκπομπές ή κανάλια" αναφέρει η Apple στην ιστοσελίδα της.

Ένας λόγος για την κίνηση αυτή της Apple φέρει την εταιρεία  να μη θέλει να δίνει ποσοστά των αγορών στη Google. Τα έξοδα συναλλαγών είναι κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά η Apple ειδικά τα τελευταία χρόνια με τη διένεξη στην οποία έχει προχωρήσει με την Epic Games με αφορμή το Fortnite. Επίσης η Apple TV εφαμοργή δεν επέτρεψε ποτέ την αγορά και ενοικίαση στη Fire TV πλατφόρμα της Amazon, για παρόμοιους λόγους.

Βέβαια με την Android TV εφαρμογή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις σειρές και ταινίες που αγοράσατε/νοικιάζετε σε άλλες συσκευές, κάτι πολύ χρήσιμο, καθώς η Apple προσφέρει υψηλότερα bitrate streams από άλλες υπηρεσίες. Τέλος, παρά τις αλλαγές σε Android TV συσκευές, συνεχίζουν να επιτρέπονται αγορές και ενοικιάσεις από την Apple TV εφαρμογή σε Roku συσκευές, smart TV από Samsung και LG, Xbox και PlayStation κονσόλες, όπως και από προϊόντα της Apple.

  • Confused 1