Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «It’s Show Time» στα τέλη Μαρτίου, η Apple ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει σύντομα το app TV για το macOS.

Η ανακοίνωση έδωσε τροφή για συζητήσεις για το κατά πόσο η Apple προτίθεται να φέρει -και ποιες- και άλλες από τις «media» εφαρμογές στο οικοσύστημα Mac, ουσιαστικά διαχωρίζοντας το iTunes σε ξεχωριστές εφαρμογές. 

Ο developer Steve-Troughton-Smith εξέφρασε πρόσφατα την αισιοδοξία του για ορισμένα ευρήματα και στοιχεία που δείχνουν ότι η Apple αναπτύσσει νέα Music, Podcasts και ενδεχομένως Books apps για το macOS, με την ιστοσελίδα 9to5mac να επιβεβαιώνει ανεξάρτητα ότι πράγματι η Apple εργάζεται για να φέρει τις παραπάνω εφαρμογές στους υπολογιστές Mac. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη μεγάλη έκδοση του macOS –πιθανότατα την 10.15- θα συμπεριλαμβάνει και τις standalone εφαρμογέςMusic, Podcasts και TV ενώ πρόκειται να δούμε και μία πλήρως επανασχεδιασμένη εφαρμογή Books. Η ιστοσελίδα 9to5mac επίσης είχε την ευκαιρία να δει και τα νέα εικονίδια των εφαρμογών Podcasts και TV για το macOS.

apps.jpg.ce646a1eb7090db7feaff6051260dffa.jpg

Η νέα εφαρμογή Books θα έχει μία «sidebar» παραπλήσια με αυτή του News app για το macOS και θα διαθέτει επίσης μία μικρότερη «title bar» με διαφορετικές καρτέλες (tabs) για τα Library, Book Store και Audiobook Store. Στην καρτέλα «Library», η «sidebar» θα δείχνει την λίστα των Books, Audiobooks και των PDFs του χρήστη καθώς και άλλες συλλογές του. Όλα τα νέα apps που αναπτύσσει η Apple βασίζεται στην τεχνολογία Marzipan, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την μεταφορά εφαρμογών από το iPad σε Mac χωρίς μεγάλες αλλαγές στον κώδικα. Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν και η εφαρμογή Books αναπτύσσεται με βάση την ίδια τεχνολογία, αλλά το πιθανότερο είναι και το συγκεκριμένο app να χρησιμοποιεί το UIKit.

Με όλες αυτές τις ξεχωριστές εφαρμογές να έρχονται στους υπολογιστές Mac, το ερώτημα που προκύπτει είναι: τι θα απογίνει το iTunes στο macOS 10.15;  Σύμφωνα με πληροφορίες, το iTunes app θα συμπεριλαμβάνεται στην επόμενη μεγάλη έκδοση του macOS, καθώς η Apple δεν έχει κάποια άλλη εφαρμογή αυτή τη στιγμή για τον χειροκίνητο συγχρονισμό συσκευών όπως των παλαιότερων iPod και iPhone με τους υπολογιστές Mac. Φυσικό είναι λοιπόν, να διατηρήσει για λίγο καιρό ακόμα το iTunes διαθέσιμο στους χρήστες.

9to5mac

  • Like 4
  • Thanks 1