Το μικροσκοπικό Apple T2 Security chip δημιουργεί μεγάλα... προβλήματα για κατόχους όχι και τόσο παλιών Mac που χρησιμοποιούν το Netflix.

Όπως έχουμε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν, το επόμενο μεγάλο update για το λογισμικό macOS της Apple λέγεται Big Sur και καταφθάνει φέτος το φθινόπωρο. Το λογισμικό θα είναι διαθέσιμο για πληθώρα υπολογιστών Apple, με μοντέλα διαφόρων σειρών από το 2013 και μετά να είναι στην λίστα των συσκευών που θα λάβουν την ενημέρωση.

Μια ανάρτηση στην σελίδα υποστήριξης του Netflix, όπως ανακαλύφθηκε από το Apple Terminal, αναφέρει πως η αναπαραγωγή περιεχομένου σε ανάλυση 4K θα απαιτεί μεν την αναβάθμιση σε Big Sur, όμως η διαθεσιμότητα της δυνατότητας αυτής θα περιορίζεται στα νεότερα μοντέλα που θα λάβουν το macOS update. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως επιλεγμένα μοντέλα από το 2018 και μετά θα είναι συμβατά, εφόσον διαθέτουν το Apple T2 Security chip.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως η λίστα υπολογιστών Apple που θα μπορούν να αναπαράγουν περιεχόμενο από το Netflix σε ανάλυση 4K διαμορφώνεται ως εξής:

  • iMac (2020)
  • iMac Pro
  • Mac Pro (2019)
  • Mac mini (2018)
  • MacBook Air (2018 ή νεότερο)
  • MacBook Pro (2018 ή νεότερο)

Για να ελέγξετε αν το Mac σας διαθέτει το Apple T2 Security chip, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες της Apple σε αυτή τη σελίδα.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο πως, ακόμη και μοντέλα που θεωρητικά είναι ικανά (τεχνικά) να ανταπεξέλθουν στην δοκιμασία του 4K, δεν θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν. Στην σελίδα του Netflix ξεκαθαρίζεται επίσης πως τα παραπάνω ισχύουν είτε για αναπαραγωγή στην οθόνη της συσκευής είτε για αναπαραγωγή σε συνδεδεμένη οθόνη μέσω του Mac. Τέλος, η χρήση του Safari browser είναι απαραίτητη για streaming σε 4K καθώς δεν θα υποστηρίζεται μέσω άλλου browser - πάντα βάσει του Netflix.

  • Confused 1