Μπορεί ο νέος Mac Pro να μην έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ωστόσο η Apple έχει ξεκινήσει να προωθεί τις νέες εκδόσεις γνωστών εφαρμογών της που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του προηγμένου hardware του σταθμού εργασίας.

Όπως είναι κατανοητό, εργασίες όπως το video editing, η ανάπτυξη εφαρμογών, το 3D modeling ή η ανάπτυξη CGI βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνες που θα «επιταχύνονται» από τον νέο Mac Pro, ωστόσο το επαγγελματικό μηχάνημα της Apple ενδεχομένως θα βρουν ελκυστικό και διάφοροι μουσικοί και παραγωγοί.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου Mac Pro στο πρόσφατο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, η Apple πραγματοποίηση και επίδειξη ορισμένων δυνατοτήτων του συνδυασμού του hardware με το software, όπως ότι θα υποστηρίζονται έως και 56 νήματα επεξεργασίας (processing threads). Αυτό σημαίνει ότι με το Logic Pro X 10.4.5 προσφέρεται έως και πέντε φορές ο αριθμός των real-time plugins που τρέχουν ταυτόχρονα σε σύγκριση με τον παλαιότερο, κυλινδρικό Mac Pro. Κατά την διάρκεια της επίδειξης της εταιρείας στο WWDC, η Apple έδειξε ότι ο νέος Mac Pro μπορεί να αντικαταστήσει τους πολλαπλούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν ορισμένοι μουσικοί για να τα διάφορα όργανα (μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα στο σημείο 1:29:10 του βίντεο που ακολουθεί.

Το Logic Pro X είναι μεταξύ των πρώτων της βελτιστοποιημένων για τον νέο Mac Pro εργαλείων που θα εκμεταλλεύονται τον νέο Mac Pro και η Apple υπόσχεται υποστήριξη έως και 1000 audio tracks και 1000 software instrument tracks, δηλαδή τετραπλάσιο αριθμό tracks σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης υπάρχει υποστήριξη για 1000 auxiliary channel strips, 1000 external MIDI tracks και 12 sends ανά channel ενώ η Mixer και Event List θα είναι περισσότερο «responsive» κατά την διαχείριση μεγαλύτερων sessions. Επίσης υπάρχουν βελτιώσεις για projects όπου χρησιμοποιούνται πολλαπλές αλλαγές στο tempo και πολλαπλά Flex Time edits. H εταιρεία λέει πως οι μουσικοί θα είναι σε θέση να προσθέτουν πολλαπλά loops στα projects τους ταυτόχρονα με απλό «drag and drop».

Στην έκδοση Logic X Pro 10.4.5 επίσης το plugin DeEsser 2 έχει επανασχεδιαστεί ενώ τα MIDI beat clocks μπορούν να αποσταλούν σε ανεξάρτητα ports, καθένα με τις δικές του μοναδικές ρυθμίσεις όπως το timing offset και plug-in delay compensation.

Apple_Logic-Pro-X_Mac-Pro-Display-Pro_06132019-1280x712.jpg.909156f1775e0a60ea91db8e6e87582a.jpg

Όσοι λοιπόν είναι επαγγελματίες μουσικοί και μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος του νέου Mac Pro αναμφισβήτητα θα έχουν σημαντικό όφελος (σε δυνατότητες, σε λειτουργίες, σε χρόνο κ.ά) από την χρήση του σε συνδυασμό με το Logic Pro X 10.4.5. Το τελευταίο θα διατεθεί ως αναβάθμιση για τους χρήστες που έχουν επενδύσει ήδη στο λογισμικό, ωστόσο για τους νέους χρήστες η τιμή του λογισμικού είναι $199,99.

SlashGear