Η Apple έκανε διαθέσιμη την beta έκδοση του macOS Big Sur v11, ένα μήνα αφού έκανε διαθέσιμες τις αντίστοιχες για iOS και iPadOS 14.

Η ενημέρωση του macOS Big Sur υπόσχεται έναν ολοκαίνουργιο σχεδιασμό που συνδυάζει την καθαρή σύγχρονη αισθητική της Apple με την πιο γεμάτη και γνώριμη αισθητική του παρελθόντος. Δανείζεται επίσης πολλές ιδέες από το iOS, όπως το Control Center αλλά και το επανασχεδιασμένο Κέντρο Ειδοποιήσεων (Notification Center).

Αν και η εταιρία κυκλοφόρησε ήδη preview εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος για προγραμματιστές, η δημόσια beta δεν απαιτεί ειδικούς κωδικούς για να έχει κάποιος πρόσβαση και σε γενικές γραμμές οι περισσότερες public beta της Apple θεωρούνται πιο σταθερές, σε σύγκριση με αυτές των προγραμματιστών.

Είναι πολύ απλό για να λάβει κάποιος την ενημέρωση στον υπολογιστή του. Ο χρήστης πηγαίνει στην ιστοσελίδα της Apple Beta Software Program και κάνει εγγραφή για το Big Sur (ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό που ανακοινώθηκε στο συνέδριο WWDC). Ο χρήστης θα χρειαστεί να συνδεθεί με το Apple ID για να αποκτήσει πρόσβαση στο λογισμικό και στη συνέχεια θα επιλέξει τις συσκευές οι οποίες θα λάβουν την ενημέρωση.

Η ενημέρωση της public beta υπερβαίνει τα 12GB οπότε καλό είναι ο χρήστης να υπολογίσει τον διαθέσιμο χώρο στο σύστημά του πριν την εγκατάσταση. Όπως πάντα, καλό είναι επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας πριν εγκαταστήσει λογισμικό beta. Αν και συνήθως οι public betas της Apple τείνουν να είναι σταθερές, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά.