Δόθηκε σήμερα η τελευταία ομιλία της Apple στην ετήσια έκθεση MacWorld η οποία όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, θα είναι και η τελευταία που συμμετέχει.

 

Τη παρουσίαση επιμελήθηκε φέτος ο αντιπρόεδρος της Apple, Phil Schiller αντί του Steve Jobs ο οποίος μόλις χθες ανακοίνωσε την απόσυρση του από το γεγονός για λόγους υγείας.

 

Οι ανακοινώσεις της Apple δε προκάλεσαν συγκινήσεις και περιληπτικά είναι οι εξής

 

  • Νέα τιμολογιακή πολιτική στο iTunes, το μεγαλύτερο διαδικτυακό μουσικό κατάστημα. Από τον Απρίλιο θα ισχύουν τρια διαφορετικά επίπεδα τιμών. Στο πρώτο επίπεδο θα υπάρχουν τραγούδια τα οποία θα κοστίζουν 69 cents και θα μπορούν να μεταφερθούν μόνο σε έναν υπολογιστή η ένα iPod. Εξακολουθούν να υπάρχει η τρέχουσα τιμή των 99 cents για κάθε νέα κυκλοφορία ενώ η τρίτη τιμή των $1.30 αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αφορά τραγούδια που θα αγορασθούν μέσω του iTunes Plus.
  • Το iTunes Plus περιέχει 8 εκατομμύρια τραγούδια από τα 10 εκατομμύρια συνολικά του iTunes ενώ μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να έχει τη πλήρη συλλογή τραγουδιών του iTunes. Οι διαφορές είναι η καλύτερη ποιότητα για κάθε τραγούδι (256 kbps)το οποίο επιπλέον θα είναι ελεύθερο από κάθε είδους περιορισμό (DRM) για μεταφορά του και σε άλλες συσκευές σας. Βέβαια η κωδικοποίηση παραμένει σε μορφή AAC η οποία υποστηρίζεται κυρίως από τα iPod και το iPhone.
  • Από σήμερα είναι δυνατή η αγορά τραγουδιών μέσω 3G δικτύου από το iTunes του iPhone αντί μόνο μέσω WiFi δικτύου που υποστηριζόταν μέχρι πρόσφατα.
  • Νέο MacBook 17 ιντσών με 2.66 GHz Intel Core 2 Duo επεξεργαστή, 6 MB L2 cache, GeForce 9600M GT κάρτα γραφικών και υποστήριξη έως 8GB μνήμη. Η απλή έκδοση με 4GB μνήμη και 320gb σκληρό δίσκο στοιχίζει $2,799. H apple έκανε ειδική αναφορά στην ενσωματωμένη μπαταρία που βρίσκετα μέσα στο νέο MacBook η οποία ενώ δεν μπορεί να αφαιρεθεί, είναι 40% μεγαλύτερη από το προκάτοχο της και φτάνει τις 8 ώρες χρόνο αυτονομίας. Έχει 1000 κύκλους φόρτωσης ενώ η διάρκεια της φτάνει τα 5 χρόνια.
  • Νέες εκδόσεις για τη σουίτα εφαρμογών γραφείου iWork 09 και τη σουίτα multimedia εφαρμογών iLife 09 με πολλά νέα χαρακτηριστικά.
  • Το iWork μάλιστα περνάει στο Internet και θα είναι δυνατή η δημιουργία εγγράφων, λογισμικών φύλλων, παρουσιάσεων μέσα από το iwork.com. Σύντομα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας υπηρεσίας σε beta μορφή η οποία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν όσο διαρκέσει η περίοδος δοκιμής. Στη συνέχεια το πιθανότερο είναι να υπάρχει κάποια χρέωση εν αντιθέση με το Google Docs, την αντίστοιχη υπηρεσία της Google.

Source.png Πηγή: apple.com

Video Video: Macworld 2009 Παρουσίαση