Ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές πάνελ οθονών τεχνολογίας mini-LED της Apple λέει ότι η ζήτηση για τέτοιου είδους οθόνες σε καταναλωτικά προϊόντα συρρικνώνεται -αν και η ζήτηση για οθόνες mini-LED σε άλλες περιπτώσεις χρήσης αυξάνεται- καθώς η Apple προσβλέπει στη μετάβαση της σειράς iPad και των υπολογιστών MacBook στη τεχνολογία OLED τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DigiTimes που επικαλείται πηγές εντός της Epistar, η οποία παρέχει οθόνες mini-LED στην Apple εδώ και αρκετά χρόνια, η ζήτηση για οθόνες τεχνολογίας mini-LED για χρήση σε ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης βρίσκεται σε κάθοδο όταν η ζήτηση για τις ίδιες οθόνες για χρήση σε ταμπλό αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το 2023.

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η Samsung έχει δώσει μεγάλη προτεραιότητα στην ανάπτυξη συγκεκριμένων τύπων οθονών OLED, τις οποίες η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σε επερχόμενα μοντέλα iPad Pro. Λέγεται ότι η Apple πρόκειται να ανακοινώσει το πρώτο iPad Pro με οθόνη OLED το 2024, κάτι που έχει οδηγήσει τους προμηθευτές οθονών τεχνολογίας mini-LED να κοιτάξουν προς άλλες κατευθύνσεις και τμήματος αγοράς για να πουλήσουν τις οθόνες τους.

Παράλληλα με το ‌iPad Pro που θα διαθέτει οθόνη τεχνολογίας OLED‌, η Apple φημολογείται ότι θα ανακοινώσει και ένα νέο MacBook Air 13 ιντσών με οθόνη OLED μέσα στο 2024. Η Apple σκέφτεται επίσης να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία OLED και στο επόμενο iPhone SE, ωστόσο σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young, που γενικότερα είναι πολύ καλά πληροφορημένος όσον αφορά την αγορά οθονών και τις τεχνολογίες του είδους, η Apple ακόμα δεν έχει καταλήξει μεταξύ της τεχνολογίας LCD IPS και της τεχνολογίας OLED για το επερχόμενο

  • Like 4
  • Thanks 2