Μπορεί να άλλαξε χώρο εργασίας όμως ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo δεν άλλαξε και συνήθειες, προχωρώντας στη δημοσίευση πληροφοριών για επερχόμενα προϊόντα της Apple, βασισμένα στις αξιόπιστες πηγές που διαθέτει όπως έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. 

Στην αναφορά του Kuo περιλαμβάνονται σχεδόν όλες οι προϊοντικές κατηγορίες της Apple και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας μέχρι και το 2019. Τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

  • Τα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2019 θα διαθέτουν «σημαντικές καινοτομίες» αν και ο τελικός σχεδιασμός τους και τα χαρακτηριστικά που θα ενσωματώνουν θα οριστικοποιηθούν τους επόμενους μήνες.
  • Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ των νέων iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2019, ο Kuo αναμένει ότι οι αποστολές των μοντέλων που θα ενσωματώνουν LCD οθόνη θα ξεπεράσουν αυτές των μοντέλων με OLED οθόνη. Σημειώνει επίσης ότι αν οποιοδήποτε iPhone διαθέτει τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος, αναμενόμενα θα επωφεληθούν σημαντικά οι εταιρείες που προμηθεύουν κάμερες την Apple.
  • Το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η Apple θα κυκλοφορήσει νέα iPad που θα ενσωματώνουν την τεχνολογία Face ID. Ακόμα το ίδιο διάστημα θα κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο MacBook Air καθώς και νέα Apple Watch μοντέλα με μεγαλύτερες οθόνες.
  • Η Apple θα κυκλοφορήσει τρία νέα iPhone το 2018, τη δεύτερη γενιά του iPhone X, ένα μεγαλύτερο iPhone με οθόνη 6.5 ιντσών και την ονομασία iPhone X Plus και ένα τρίτο μοντέλο με οθόνη 6.1 ιντσών το οποίο θα είναι στην ουσία ένα οικονομικό iPhone X
  • Ο Kuo περιμένει ότι το μοντέλο των 6.1 ιντσών θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα τον Σεπτέμβριο αν και θα μπει σε μαζική παραγωγή αργότερα από τη δεύτερη γενιά του IPhone X και του iPhone X Plus. Αυτό σημαίνει ότι και τα τρία νέα iPhone θα ανακοινωθούν και θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο.
  • Ο αναλυτής πιστεύει ακόμα ότι το iPhone των 6.1 ιντσών θα αποτελέσει λόγο αναβάθμισης για κατόχους παλαιότερων μοντέλων εξαιτίας των κοινών χαρακτηριστικών που θα διαθέτει με το iPhone X αλλά και την ανταγωνιστική τιμή των $600-700 με την οποία θα διατίθεται στις Η.Π.Α.
  • Σε ότι αφορά τον εμπορικό πόλεμο Η.Π.Α - Κίνας, «πιστεύουμε ότι η Apple δε θα επηρεαστεί άμεσα αφού παίζει σημαντικό ρόλο στις οικονομίες των δύο χωρών. Θα πρέπει πάντως να παρατηρήσουμε αν οι Κινέζοι καταναλωτές θα απορρίψουν οποιαδήποτε αγορά προϊόντων της Apple λόγω του αντι-αμερικανικού κλίματος».
  • Σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό, «πιστεύουμε ότι στο κορυφαίο επίπεδο smartphone, ο πραγματικός αντίπαλος της Apple είναι ο εαυτός της κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσφέρει στους καταναλωτές νέα μοντέλα με ελκυστικά στοιχεία για να προχωρήσουν οι καταναλωτές σε αντικατάσταση. Πιστεύουμε ότι η αργή αύξηση των πωλήσεων του iPhone οφείλεται στους χαμηλούς ρυθμούς αντικατάστασης παλαιότερων μοντέλων, ένα φαινόμενο που έχει γίνει πιο έντονο μετά την κυκλοφορία του iPhone 6».
  • «Πιστεύουμε ότι η Apple είναι ακόμα η κυρίαρχη εταιρεία στο χώρο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων και έχει ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της κατά πολύ στους τομείς της καινοτομίας που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη καθώς και στην ανάπτυξη του οικοσυστήματός της. Τα κορυφαία πλεονεκτήματα που διαθέτει  θα ωφελήσουν στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων εφαρμογών όπως αυτό της επαυξημένης πραγματικότητας».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές από τις προβλέψεις του Ming-Chi Kuo έχουν πρώτα δημοσιευθεί από το δημοσιογράφο Mark Gurman του Bloomberg με εξίσου εντυπωσιακό ρεκόρ επιβεβαιωμένων πληροφοριών.

Macrumors