Η Apple έχει συνηθίσει να ανακοινώνει νέα features για τα AirPods στην WWDC, τα οποία θα διαθέτουν στους χρήστες μέσω firmware update.

Πριν από δύο χρόνια, αυτά περιλάμβαναν το Conversation Boost και την καλύτερη συνεργασία με το Find My. Ένα χρόνο πριν από αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε το χωρικό ήχο (spatial sound) και την αυτόματη εναλλαγή συσκευών. Στο WWDC 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε αρκετές νέες βελτιώσεις, όπως το Adaptive Audio, το οποίο συνδυάζει έξυπνα την ακύρωση θορύβου και τη λειτουργία διαφάνειας passhrough ανάλογα τις συνθήκες που επικρατούν γύρω σας.

Το Adaptive Audio θα εμφανίζεται ως πρόσθετη επιλογή δίπλα στην ενεργή ακύρωση θορύβου(ANC) και τη λειτουργία διαφάνειας. Όταν είναι ενεργά, τα AirPods Pro αναλύουν συνεχώς το περιβάλλον σας και προσαρμόζουν το ANC και τη διαφάνεια για τη βέλτιστη εμπειρία ακρόασης.

Μια λειτουργία "συνειδητοποίησης συνομιλίας" η αλλιώς Conversation Awareness, θα ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία διαφάνειας και θα μειώνει την ένταση της μουσικής όταν τα AirPods ανιχνεύουν ομιλία. Παρόμοια λειτουργία διαθέτουν ήδη κορυφαίες προτάσεις άλλων εταιρειών όπως για παράδειγμα της Sony. Μόλις σταματήσετε να μιλάτε, ο ήχος θα επανέλθει στο κανονικό επίπεδο.

Η Apple παρουσίασε επίσης πολύ καλύτερη μείωση του θορύβου στο background για να αποτρέψει τους ανθρώπους στην άλλη πλευρά μιας κλήσης από το να ακούν ανεπιθύμητους ήχους. Το διαφημιστικό των AirPods που έδειξε η Apple στη φετινή WWDC παρουσίασε μια μπάντα που περικύκλωνε ένα άτομο που φορούσε τα AirPods Pro δεύτερης γενιάς της Apple. Για το άτομο που βρισκόταν στην άλλη πλευρά της κλήσης, η μουσική που έπαιζε η μπάντα ήταν ελάχιστα αντιληπτή.

Η αυτόματη εναλλαγή συσκευών μεταξύ των πλατφορμών της Apple -η οποία είναι απογοητευτικά δυσλειτουργική κατά καιρούς- θα πρέπει να λειτουργεί ταχύτερα και πιο αξιόπιστα όταν χρησιμοποιείτε τα AirPods σας, σύμφωνα με την Apple. Οι ενημερώσεις αναμένεται να κυκλοφορήσουν αυτό το φθινόπωρο μαζί με την κυκλοφορία των iOS 17, iPadOS 17 και tvOS 17.

  • Like 2