Ο καλά πληροφορημένος αναλυτής Ming-Chi Kuo σε θέματα που αφορούν μελλοντικά προϊόντα της Apple δήλωσε πρόσφατα ότι η Αμερικάνικη εταιρεία ενδέχεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των 3ης γενιάς AirPods μέσα στο πρώτο μισό του 2021.

Θα ακολουθήσει η μαζική παραγωγή των 2ης γενιάς AirPods Pro το τέταρτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς ή το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, τα νέα προϊόντα δεν πρόκειται να διαφέρουν σημαντικά από τα σημερινά όσον αφορά στην εμφάνιση/ σχεδιασμό ωστόσο οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στο εσωτερικό τους, καθώς η Apple πρόκειται από το συμβατικό/ κλασικό «circuit board» να μεταβεί στη λογική συσκευασίας «SiP» (system-in-package).  

Ο Ming-Chi Kuo μάλιστα διαψεύδει τον ισχυρισμό του Jon Prosser και της ιστοσελίδας Digitimes ότι στα σχέδια της Apple περιλαμβάνεται η παρουσίαση νέων AirPods προς το τέλος του 2021, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος, οι πληροφοριοδότες από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple συγχέουν το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος Beats με τα ακουστικά που φέρουν το λογότυπο της Apple.

Σύμφωνα με τις φήμες, τις οποίες ο Ming-Chi Kuo απορρίπτει, η Apple είτε θα κυκλοφορούσε το fitness-oriented προϊόν «AirPods X» που μιμείται τον σχεδιασμό του BeatsX είτε τα «AirPods Pro Lite» τα οποία θα είχαν τον γνωστό οικείο σχεδιασμό αλλά θα ήταν οικονομικότερα, καθώς από τον εξοπλισμό τους θα απουσίαζε το χαρακτηριστικό «active noise cancelling».

Τα AirPods πηγαίνουν πολύ καλά σε πωλήσεις, και δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί η Apple να τα αντικαταστήσει με επανασχεδιασμένα και νεότερης τεχνολογίας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού SARS-2 έχει «κλείσει» σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να μην μετακινούνται, να μην χρησιμοποιούν συγκοινωνίες και να μην γυμνάζονται σε εξωτερικούς χώρους. Εξάλλου τα AirPods Pro μετρούν μόλις μερικούς μήνες ζωής, και δεν έχει νόημα να αντικατασταθούν μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Βεβαίως, δεν αποκλείεται να κάνει λάθος ο Ming-Chi Kuo καθώς μέχρι τις αρχές του 2021 απομένουν ακόμα αρκετοί μήνες και μπορεί η Apple να αλλάξει στρατηγική.

Engadget