Το Bloomberg φέρνει στο φως της δημοσιότητας ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του νέου hardware που θα ανακοινώσει η Apple λίγο πριν μπει το Φθινόπωρο.  

Γνωρίζουμε από διάφορες φήμες και διαρροές, ότι η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει κάποια νέα iPad και iPad Pro, έναν νέο φορητό υπολογιστή 16-inch MacBook Pro αλλά και νέα μοντέλα iPhone, τα οποία θα φέρουν την λέξη «Pro» στην θέση του «XS» στην ονομασία τους. Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν φήμες –που συνοδεύονται και από ψηφιακές εικόνες- που θέλουν την Apple να κυκλοφορεί νέες συσκευές που έχουν δύο ή και τρεις κάμερες στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα με το Bloomberg –κάτι που επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές- η φθηνότερη συσκευή που σήμερα έχει την ονομασία iPhone XR ενδέχεται να φέρει την ονομασία «iPhone 11» ή σκέτο iPhone και θα διαθέτει διπλή κύρια κάμερα. Οι άλλες δύο συσκευές, που ονομάζονται σήμερα iPhone XS και iPhone XS Max θα ονομάζονται iPhone Pro και iPhone Pro Max αντίστοιχα και θα εξοπλίζονται με τριπλή κύρια κάμερα.

Οι δύο συσκευές «Pro» σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα θα διαθέτουν μία επιπλέον υπερ-ευρυγώνια κάμερα, και θα προσφέρουν υψηλότερη απόδοση σε συνθήκες όπου ο φωτισμός είναι ελάχιστος αλλά και φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση. Οι συσκευές Google Pixel τα καταφέρνουν εξαιρετικά στον συγκεκριμένο τομέα οπότε είναι φυσικό για την Apple να θέλει να την ανταγωνιστεί στον συγκεκριμένο τομέα.

ip11mu.jpg.37286ab486b70ed59623476f35b7c797.jpg

Τα νέα iPhone θα διαθέτουν βελτιωμένο Face ID –μέσω ενός νέου αισθητήρα που λειτουργεί υπό ευρύτερη γωνία- ώστε το ξεκλείδωμα του κινητού να γίνει ακόμα απλούστερο. Επιπλέον θα υποστηρίζουν «reverse wireless charging» αλλά όχι και 3D Touch, που θα εγκαταλειφθεί για να πάρει τη θέση του το Haptic Touch που υπάρχει στο σημερινό iPhone XR που βασίζεται απλώς στο παρατεταμένο πάτημα. Τα νέα μοντέλα θα βασίζονται σε ένα νέο A13 SoC που θα ενσωματώνει έναν συν-επεξεργαστή AMX (ή matrix) που θα αναλαμβάνει βαριές μαθηματικές εργασίες που σχετίζονται με την υπολογιστική όραση ή την επαυξημένη πραγματικότητα. Λέγεται επίσης ότι θα καλύπτουν υψηλότερες προδιαγραφές όσον αφορά στην αντοχή τους στο νερό, και πως ενδέχεται να διαθέτουν ειδική λειτουργία για φωτογράφηση κάτω από το νερό.

Τα νέα iPhone δεν πρόκειται να φέρουν κάποια… επανάσταση υποστηρίζει στο άρθρο του το Bloomberg, αλλά θα αποτελούν αναβαθμίσεις των σημερινών μοντέλων. Οι μεγαλύτερες αλλαγές αναμένονται την επόμενη χρονιά, αφού περιμένουμε να διαθέτουν κύριες κάμερες 3D και να ενσωματώνουν 5G modem.

ipad_pro_triple.jpg.7a371d0df8da6eb6253f1c8731a68551.jpg

Όσον αφορά στις συσκευές iPad, το entry-level μοντέλο θα ανέβει στις 10,2 ίντσες όσον αφορά στην διαγώνιο της οθόνης του ενώ τα μοντέλα iPad Pro θα διαθέτουν αναβαθμισμένο επεξεργαστή και ενδεχομένως θα μοιράζονται το «τετράγωνο» εξόγκωμα των νέων iPhone Pro. Η εταιρεία αναμένεται να μειώσει σημαντικά τα «περιθώρια» γύρω από την οθόνη του νέου iPad ωστόσο δεν αναμένεται να δείχνει τόσο εντυπωσιακό όσο το νέο iPad Air. Παρομοίως, χάρη στα μικρότερα περιθώρια γύρω από την οθόνη, το νέο 16 ιντσών MacBook Pro ενδέχεται να διαθέτει τις διαστάσεις των σημερινών μοντέλων με την οθόνη των 15 ιντσών. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία αρκετά έξυπνη κίνηση από την Apple, που έχει εγκαταλείψει την «μεγάλη» κατηγορία των φορητών υπολογιστών από τότε που σταμάτησε την κυκλοφορία του MacBook Pro των 17 ιντσών πριν από περίπου μία επταετία.

16-inch-MBP-Solo.jpg.ad19088ec4e512d86a16d5d0ee9ef5b4.jpg

Όσον αφορά σε άλλα προϊόντα hardware, περιμένουμε να ανακοινωθεί μία ελαφριά ανανέωση του Apple Watch (το περσινό Watch Series 4 ήταν πολύ σημαντικά αναβάθμιση εξάλλου). Μέχρι το τέλος επίσης της χρονιάς, περιμένουμε να ανακοινωθούν νέα βελτιωμένα AirPods, που θα διαθέτουν τεχνολογία ακύρωσης θορύβου και θα αντέχουν στο νερό, ένα μικρό ηχείο HomePod καθώς και μία 32 ιντσών XDR Pro Display. Περισσότερα θα μάθουμε στις 10 Σεπτεμβρίου.

Engadget

  • Like 3