Το Mac mini είναι ζωντανό, με την Apple να προχωρά σήμερα στα αποκαλυπτήρια της πρώτης σοβαρής ανανέωσης του μικρότερου Mac εδώ και καιρό.

Με το κλασσικό space gray χρώμα, το Mac mini δε διαφέρει πολύ στην εμφάνισή από τον προκάτοχό του, με τις αλλαγές, να βρίσκονται κυρίως στο εσωτερικό με ταχύτητες έως και 5 φορές μεγαλύτερες από το προηγούμενο μοντέλο. Ο λόγος είναι οι 4πύρηνοι και 6πύρηνοι επεξεργαστής 8ης γενιάς της Intel σε συνδυασμό με την πολύ μεγαλύτερη μνήμη που μπορεί να φτάσει τα 64GB ενώ ξεκινά από τα 8GB.

Αντίστοιχα ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινά από τα 128GB και μπορεί να φτάσει τα αρκετά ικανοποιητικά 2TB, με την τιμή όμως στην περίπτωση αυτή να εκτοξεύεται. Για τις ανάγκες των γραφικών πάντως, η Apple θα βασίζεται στις τυπικές επιδόσεις του υποσυστήματος Intel UHD. 

 

Στο πίσω μέρος οι διαθέσιμες θύρες θα ικανοποιήσουν αρκετούς, αφού η Apple ενσωματώνει 4 θύρες Thunderbolt 3 για σύνδεση μεταξύ άλλων με οθόνες 4K και 5K, μία HDMI 2.0 θύρα, Ethernet 10 Gigabit και δύο θύρες USB. Το αρχικό μοντέλο με 128GB αποθηκευτικό χώρο, Core i5 και 8GB μνήμη, θα κοστίζει $799 και θα είναι διαθέσιμο από τις 7 Νοεμβρίου, αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Mac-Mini_interior-display_10302018.jpg

  • Like 2
  • Sad 1