Τα δεδομένα των benchmark διέρρευσαν από το Geekbench, λίγο μετά την παρουσίαση της Apple

Τα πρώτα benchmark αποτελέσματα του M1 Ultra chip της Apple διέρρευσαν μέσω της ιστοσελίδας Geekbench, λίγο μετά την παρουσίαση της Apple, επιβεβαιώνοντας πως είναι πράγματι σε θέση να ξεπεράσει σε απόδοση το προηγούμενο high-end Mac Pro.

Με ονομασία Mac13.2, το Mac Studio με 20 πυρήνες M1 Ultra κατάφερε να φτάσει τους 1793 πόντους σε single-core και τους 24055 πόντους σε multi-core. Από την άλλη, το πιο high-end Mac Pro με επεξεργαστή Intel Xeon W 28 πυρήνων κατάφερε να φτάσει 1152 πόντους και 19951 πόντους και single-core και multi-core αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει πως ο M1 Ultra είναι 21% ταχύτερος σε multi-core απόδοση και 56% ταχύτερος σε single-core απόδοση, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο benchmark.

m1-ultraa-benchmark.jpg

Η Apple υποστήριξε πως ο M1 Ultra είναι έως και 60% ταχύτερος σε σύγκριση με τον 28 πυρήνων επεξεργαστή του Mac Pro, πιθανότατα αναφέροντας τη διαφορά σε single-core απόδοση που βρέθηκαν μέσω του Geekbench. Βέβαια αυτό είναι μόλις ένα benchmark, το οποίο σημαίνει πως μπορεί να δούμε τον M1 Ultra σε περισσότερα benchmark, όταν το Mac Studio κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου.

  • Like 3
  • Thanks 1