Ο CEO της Apple, Tim Cook, είναι το τελευταίο παράδειγμα στη λίστα των υψηλόβαθμων στελεχών τεχνολογικών εταιρειών οι οποίοι προειδοποιούν τους χρήστες για τους δυνητικούς κινδύνους από τα κοινωνικά δίκτυα.

Σε ομιλία του στη Βρετανία την Παρασκευή επισήμανε: «Δεν έχω παιδί, αλλά έχω ανιψιό στον οποίο θέτω όρια. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία δεν επιτρέπω. Δεν θέλω τους ανήλικους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Μάλιστα, δεν στάθηκε μόνο στα social media, στηλιτεύοντας επίσης την κατάχρηση της τεχνολογίας. Όπως συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω στην υπερβολική χρήση της τεχνολογίας. Δεν ανήκω καθόλου σε αυτούς που θεωρούν ότι η επιτυχία συνδέεται με τη συνεχή χρήση της».

Τα σχόλια του Cook για τα κοινωνικά δίκτυα έρχονται να προστεθούν στις δηλώσεις του Sean Parker, πρώτου προέδρου του Facebook, ο οποίος πέρυσι ανέφερε ότι βοήθησε τον Mark Zuckerberg «να χτίσει ένα τέρας», το οποίο «ένας θεός ξέρει πώς επιδρά στο μυαλό των παιδιών μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος του Facebook, Chamath Palihapitiya, σημείωσε πριν από καιρό σε ομάδα αποφοίτων του Stanford School of Business ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται «να καταστρέψουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία».

Εν γένει είναι ευρύτατες οι ανησυχίες για τις συνέπειες από τη χρήση των ψηφιακών δικτύων στον καθημερινό τρόπο ζωής των πολιτών. Το ίδιο το Facebook, αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες αυτές, εγκατέλειψε πέρυσι το πρόγραμμα προσέλκυσης ανήλικων χρηστών στο οικοσύστημά της, καθώς διά στόματος Zuckerberg υπογραμμίστηκε ότι πρώτα πρέπει να «αντιμετωπιστούν σοβαρά ζητήματα».

TheNextWeb